Φτιάχνουμε κλασικό Affogato

affogato-2

Από το πρωί που οι ζεστές ακτίνες του ήλιου πλημμύρισαν το σπίτι, μία λέξη και μία γεύση στριφογυρίζει στο μυαλό μου, Αφογκάτο! 

Η λέξη αφογκάτο (affogato) είναι ιταλική -συγκεκριμένα μιλανέζικη-, σημαίνει «πνιγμένος» και αναφέρεται στην μπάλα παγωτού που πνίγεται μέσα σε έναν δυνατό espresso! Η κλασική ιταλική συνταγή γίνεται με παγωτό βανίλια και καφέ (affogato al cafe) και αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό επιδόρπιου και καφέ! Είναι ό,τι πρέπει για τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά απολαμβάνεται το ίδιο και τους υπόλοιπους μήνες του χρόνου, αφού μπορούμε να αφήσουμε τον καυτό εσπρέσο να λιώσει το παγωτό κι έτσι να είναι λιγότερο παγωμένο.

Φτιάχνουμε κλασικό Affogato

ΥΛΙΚΑ

  • 1 δόση δυνατού espresso
  • 1 μπάλα παγωτού βανίλια

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

Βάζουμε μια μπάλα παγωτού σε ψηλό ποτήρι (ποτήρι μαργαρίτας) ή σε ένα φλιτζάνι και στη συνέχεια περιχύνουμε το παγωτό μας με τον espresso ζεστό. Σερβίρουμε με κουταλάκι.

 

TIPS

Μπορούμε να γαρνίρουμε με κόκκους καφέ ή κομματάκια σοκολάτας κι αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο λικέρ Καφέ ή λικέρ Frangelico.

 

Καλή απόλαυση!

 

0 Comments
Previous Post
8477b210bba03a6af18aee2ff3fffe25