Φτιάχνουμε Παγωμένο Σπιτικό Τσάι

bdd988591356431b9e8f6e8839bb4ac6

Τώρα που καλοκαιριάζει και οι θερμοκρασίες μέρα με τη μέρα ανεβαίνουν, ένα κρύο τσάι είναι ό,τι πρέπει για να μας δροσίσει και να μας δώσει ενέργεια!

Μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας σπιτικό κρύο τσάι με όποια γεύση μάς αρέσει!

 

Χρειαζόμαστε:

 • τσάι
 • παγάκια
 • νερό

Προαιρετικά:

 • φέτες λεμόνι ή πορτοκάλι
 • ζάχαρη
 • φύλλα δυόσμου ή μέντας

 

Πώς το κάνουμε:

 1. Βάζουμε φρέσκο νερό να βράσει.
 2. Επιλέγουμε τη γεύση που μας αρέσει. Μπορεί να είναι κάποιο τσάι σε φακελάκι, ή χύμα ή ακόμα και κάποιο ρόφημα (π.χ. τσάι του βουνού κλπ.). Μπορούμε ν’ αναμείξουμε και γεύσεις φυσικά.
 3. Βάζουμε σε τσαγιέρα το βραστό νερό και τη διπλή δόση τσάι από αυτή που θα βάζαμε κανονικά. Όταν κρυώνει το τσάι η γεύση γίνεται πιο αδύναμη, άρα απαιτείται η διπλή δόση αν θέλουμε να το κάνουμε δυνατό.
 4. Μόλις κρυώσει, βγάζουμε τα φακελάκια ή τα φύλλα τσαγιού από μέσα. Στη συνέχεια αδειάζουμε το τσάι σε μια κανάτα, προσθέτουμε παγάκια και το βάζουμε στο ψυγείο ή το καταναλώνουμε άμεσα. Αν το βάλουμε στο ψυγείο, το πιο πιθανό είναι το τσάι σας να θολώσει λιγάκι, χωρίς αυτό φυσικά να επηρεάσει τη γεύση του.
 5. Εάν βιαζόμαστε και θέλουμε να έχουμε άμεσα το κρύο τσάι μας, όταν το φτιάχνουμε βάζουμε την τριπλή δόση τσαγιού από αυτή που θα βάζαμε κανονικά και προσθέτουμε πολλά παγάκια.
 6. Εάν θέλουμε, βάζουμε ζάχαρη. Επίσης, μπορούμε να προσθέσουμε μέσα στο παγωμένο μας τσάι φυλλαράκια δυόσμου ή μέντας που θα δώσουν ωραίο άρωμα, καθώς και φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού.  

 

Καλή Απόλαυση!

 

0 Comments
Previous Post
Al Pacino
Next Post
8477b210bba03a6af18aee2ff3fffe25