Γρανίτα Espresso Με Σαντιγί

EspressoGranita-640x565-

Η σημερινή συνταγή είναι πανεύκολη, γευστικότατη και προσθέτει ένα δροσιστικό τόνο μετά από ένα πλούσιο γεύμα. 

Τη διάσημη ιταλική γρανίτα espresso γεύτηκα πριν από αρκετά χρόνια στην πανέμορφη Ρώμη, την αιώνια πόλη και πραγματικά ενθουσιάστηκα! Ήξερα τη γρανίτα στις άλλες μορφές της κι έτσι, όταν δοκίμασα τη γρανίτα espresso με σαντιγί, βρήκα το συνδυασμό εξαιρετικό! 

Τώρα, λοιπόν, που οι μέρες ζέσταναν και η όρεξή μας «τραβάει» παγωμένες απολαύσεις, σκέφτηκα πως η συγκεκριμένη συνταγή είναι η πιο κατάλληλη για να μας δροσίσει τα μεσημέρια και τα χαλαρά μας απογεύματα.

 

Για 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 

ΥΛΙΚΑ 

90 γρ. / 1/2 φλιτζ. ζάχαρη

600 ml / 20 μονά εσπρεσάκια

σαντιγί για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Προσθέτουμε τη ζάχαρη στο ζεστό καφέ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. Αφήνουμε να κρυώσει και αδειάζουμε σε ρηχό σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη.
  2. Καταψύχουμε για τουλάχιστον 3 ώρες ή μέχρι να δημιουργηθούν κρύσταλλοι πάγου στις άκρες. Ανακατεύουμε μ’ ένα πιρούνι και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για άλλη μια ώρα.
  3. Το βγάζουμε από την κατάψυξη και ανακατεύουμε ξανά με το πιρούνι το μείγμα μας και το ξανατοποθετούμε στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε μέχρι το μείγμα να γίνει στερεό, χωρίς καθόλου υγρά. 
  4. Μεταφέρουμε τη γρανίτα στο ψυγείο για 20 λεπτά πριν τη σερβίρουμε. Σπάζουμε τους κρύσταλλους πάγου μ’ ένα δυνατό πιρούνι και σερβίρουμε σε ποτήρια γαρνίροντας με σαντιγί, αν θέλουμε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Δεν κτυπάμε τη γρανίτα πολύ έντονα. Πρέπει να έχει ακανόνιστη και όχι όπως το σορμπέ λεία υφή.
  • Αν δε σερβίρουμε ολόκληρη την ποσότητα της γρανίτας, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι 2 εβδομάδες.

 

Καλή απόλαυση!

 

0 Comments
Previous Post
486a20663e774f29dae7ff01d2702e71
Next Post
Al Pacino