Χαλβάς Με Καφέ Και Πορτοκάλι!

Χαλβάς με καφέ και πορτοκάλι

Διανύοντας το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκριών, σας προτείνω να φτιάξετε τον πιο αρωματικό και γευστικό χαλβά που έχω δοκιμάσει!  Τα αρώματα και η υφή του θα σας ενθουσιάσουν!  

 

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1/2 νεροπότηρο λάδι
  • 1/2 νεροπότηρο μαργαρίνη
  • 2 νεροπότηρα σιμιγδάλι χοντρό
  • 4 νεροπότηρα νερό
  • 2 3/4 νεροπότηρα ζάχαρη
  • 1 φλιτζανάκι καφέ εσπρέσο ή στιγμιαίο
  • 1 ξύλλο κανέλας
  • 1 φέτα πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζανάκι καρύδια χοντροκομμένα

 

Πώς τον κάνουμε:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και τη φέτα πορτοκαλιού να βράσουν για 5 λεπτά.
  2. Όταν βράσουν, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον καφέ. Αν δεν έχουμε εσπρέσο, διαλύουμε 1 κουταλάκι στιγμιαίο σε ζεστό νερό και το ρίχνουμε στο σιρόπι.
  3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το βούτυρο και το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να καβουρντιστεί το σιμιγδάλι. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 10 λεπτά, δε θέλουμε δυνατή φωτιά γιατί θα καεί το σιμιγδάλι και ο χαλβάς θα γίνει μαύρος.
  4. Ξαναβάζουμε το σιρόπι στη φωτιά και μόλις είναι έτοιμο το σιμιγδάλι το ρίχνουμε στο σιρόπι. Δε ρίχνουμε το σιρόπι στο σιμιγδάλι γιατί θα πετάγεται παντού, αλλά το σιμιγδάλι στο σιρόπι. Μην ανησυχήσετε αν το δείτε έτσι, θα το πιει όλο το σιρόπι. Σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να το πιει όλο.
  5. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τα καρύδια. Ανακατεύουμε και το αδειάζουμε σε μια πλαστική φόρμα. Αν δεν έχουμε, στρώνουμε μεμβράνη σε μια οποιαδήποτε φόρμα, ρίχνουμε τον χαλβά κι έτσι θα ξεφορμαριστεί πανεύκολα.
  6. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να κρυώσει ελαφρώς και τον αναποδογυρίζουμε σε μια πιατέλα.
  7. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη, κανέλα και καρύδια.

 

Καλοφάγωτος!  

 

Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/xalbas-me-kafe-kai-portokali.html

 

0 Comments
Previous Post
Nails
Next Post
5827a84e79b6f2089a280ea91f1678fb