Δίχρωμο Κέικ με Καφέ Εspresso!

fudge-marble-pound-cake_crop_1376506203-21

Όλοι αγαπάμε το δίχρωμο κέικ! Οι μαμάδες μας το έφτιαχναν συχνά όταν ήμασταν παιδιά κι εμείς χαιρόμασταν να το βουτάμε στο ζεστό μας γάλα!

Ένα τέτοιο λαχταριστό κέικ φτιάχνουμε σήμερα προσθέτοντας, όμως, αντί για κακάο, μυρωδάτο καφέ εσπρέσο!

Η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη!

ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  •  200 γρ. ζάχαρη
  •  3 αυγά
  •  220 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. εσπρέσο διαλυμένες σε 1 κουταλιά καυτό νερό
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι.
  2. Ρίχνουμε στο μίξερ το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας κάθε φορά καλά. Βάζουμε εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι με την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο και απαλό. Στο τέλος χρησιμοποιούμε τη σπάτουλα αν χρειαστεί.
  3. Βάζουμε το μισό από το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Προσθέτουμε τον espresso να πάει παντού. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα του κέικ από πάνω. Βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην ζύμη και ανακατεύουμε εδώ και εκεί ώστε να κάνει το δίχρωμο σχέδιο.
  4. Ψήνουμε στους 170°C για 40 λεπτά περίπου και αφού το αφήσουμε να κρυώσει, στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

  • Όση ώρα ψήνεται το κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο! Αν τον ανοίξουμε, το κέικ δε θα φουσκώσει και θα «καθίσει» στο κέντρο.
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ μας, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο. Αν έχει λίγα υπολείμματα, τότε θέλει λίγη ώρα ακόμα ψήσιμο.

 

Καλοφάγωτο!

0 Comments
Previous Post
77039d40633bd5d1cf0ebee5f90861f8
Next Post
Marilyn Monroe