Κυριακάτικες θύμισες με μελωδίες και μυρωδιές!

77039d40633bd5d1cf0ebee5f90861f8

«Όλες του κόσμου οι Κυριακές λάμπουν στο πρόσωπό σου…

Τι χρώματα, τι μουσικές μες στο χαμόγελό σου…»

Είναι κι αυτοί οι υπέροχοι στίχοι που σου έρχονται στο μυαλό τις Κυριακές!

Οι θύμισες τρυφερές και γλυκές… θύμισες κυριακάτικων πρωινών! Τότε που η μαμά μάς ξύπναγε με το ραδιόφωνο να παίζει ελληνική μουσική! Το γάλα με τις φέτες μαρμελάδα πορτοκάλι και το μυρωδάτο κέικ βανίλια-κακάο, από τα χεράκια της και μόνο, ήδη σερβιρισμένο στο τραπέζι και το καθιερωμένο κοτόπουλο με πατάτες να ετοιμάζεται να μπει στο φούρνο!

Τα πρωινά της Κυριακής ήταν πάντα όμορφα… ακόμα κι εκείνα που ο ήλιος δεν τα είχε ευλογήσει και η ψύχρα δε σε άφηνε να σηκωθείς εύκολα από το κρεβάτι! Ήθελες να χουχουλιάσεις για λίγο ακόμα κάτω από το ζεστό σου πάπλωμα… να γευτείς την απόλυτη ελευθερία της κυριακάτικης τεμπελιάς! Ούτως ή άλλως η μαμά θα σου ξαναζέσταινε το γάλα και θα σου το ξανασούρωνε (το θυμάστε;;)!

Αργότερα οι θείες θα σου έφερναν σοκολάτες και θα απολάμβαναν το καφεδάκι τους με τη μαμά, αναλύοντας τα συμβάντα της εβδομάδας και κριτικάροντας ό,τι κινείται κι αναπνέει!

Στο σαλόνι έπαιζε πάντα η μεσημεριανή ταινία της Κυριακής! Η Αλίκη, η Τζένη, η Ρένα σε απογείωναν με τις ατάκες τους κι εσύ τις μάθαινες «απ’ έξω» για να τις «παίζεις» με τις φίλες σου!

Οι Κυριακές των παιδικών μας χρόνων ήταν πάντα όμορφες και χαλαρές! Πάντα μελωδικές και χαμογελαστές! Πάντα μοσχομυριστές και νόστιμες! Κι αυτό αξίζει να το κρατήσουμε!

Καλή Κυριακή!

 

0 Comments
Previous Post
9c2ca965efcbeb61c5139991b42459b1
Next Post
fudge-marble-pound-cake_crop_1376506203-21