Η ιστορία μιας φουλαρισμένης βαλίτσας!

9b5f7aa732e3310db59ea825d0ac1e56

Και ξεκινάς να φτιάχνεις βαλίτσες… Ναι, ξέρω! Φεύγεις διακοπές! Τις περίμενες πώς και τι να έρθουν! Τις περίμενες από τότε που τελείωσαν τα Χριστούγεννα! Λίγο πριν το Πάσχα είχες ήδη κλείσει εισιτήρια, ξενοδοχείο, μεταφορικό μέσο και είχες μάθει τα πάντα για το αγαπημένο σου νησί! Είχες βρει τις ωραιότερες παραλίες, τις  καλύτερες ταβέρνες, τα κοσμοπολίτικα μπαράκια, αλλά κι εκείνα τα λίγο ιδιαίτερα, με την πιο «ψαγμένη» μουσική! Εκείνα που… σου επιτρέπουν να μιλάς και ν’ ακούς τι σου απαντούν!

Και ξεκινάς να φτιάχνεις βαλίτσες… Εντάξει! Πόση ώρα θα σου πάρει;; 1 ώρα, 2 ώρες, άντε 3 το πολύ! Όχι, όχι! Δεν θα γίνει σαν πέρσι που ξενύχτησες για να τη φτιάξεις, κοιμήθηκες 2 ώρες και πρόλαβες το καράβι λίγο πριν σαλπάρει! Ξέρω, ξέρω! Δε φταις εσύ! Σε καθυστέρησε η ξαδέλφη σου στο τηλέφωνο -που παίρνει τις πιο ακατάλληλες ώρες- και που παραπονιόταν πάλι για τον φίλο της που δε γουστάρει τις διακοπές τον Αύγουστο και θέλει μόνο το Σεπτέμβρη!

Και ξεκινάς να φτιάχνεις βαλίτσες… επιτέλους! Βάζεις, βγάζεις (σιγά μη βγάζεις!), αυτά που έβγαλες τα ξαναβάζεις μέσα στη βαλίτσα πιο γρήγορη κι απ’ τον άνεμο! Παίρνεις τις τσαντούλες σου… άλλη για τη θάλασσα, άλλη για το απόγευμα, άλλη για το βράδυ! Παίρνεις τα αμέτρητα φουλάρια σου… γιατί έναν αέρα θα τον έχει το νησί, σίγουρα! Παίρνεις μαγιό, καπέλα, καφτάνια, αντιηλιακά κι ένα… βιβλίο, βρε παιδί μου, ένα βιβλίο για την παραλία! Όλοι πια διαβάζουν στην παραλία… ή κάνουν πως διαβάζουν! Βάλτο, μωρέ, μέσα στη βαλίτσα κι όσο διαβάσεις!

Και συνεχίζεις να φτιάχνεις βαλίτσες! Παίρνει τα πάντα όλα, ακόμα και… το περσινό μαγιό σου! Γιατί πάντα υπάρχει η πιθανότητα να χαλάσουν τα τρία φετινά και να χρειαστεί να το φορέσεις!

Και σκέφτεσαι στο τέλος «μήπως πήρα πολλά για 10 μέρες;» Και ναι! Πήρες πολλά! Αν σου έκαναν ακόμα τα βαφτιστικά σου ρουχαλάκια, θα τα έπαιρνες κι αυτά! Και μ’ αυτά κι εκείνα τολμάς και βγάζεις ΕΝΑ μπλουζάκι μέσα απ’ τη βαλίτσα… έτσι, καλέ, γιατί ΜΠΟΡΕΙΣ!

Και τώρα που τελειώνουν οι διακοπές και επιστρέφεις, αναρωτιέσαι τι φόρεσες τελικά! Και ξέρεις, ξέρεις! Ούτε τα μισά δεν έβαλες! Χαλάλι σου, όμως! Κι ας ήταν βαριά η βαλίτσα…

Πίνεις το καφεδάκι σου στο λιμάνι ή στο αεροδρόμιο, περιμένοντας να γυρίσεις πίσω και χαμογελάς στη σκέψη της φουλαρισμένης βαλίτσας, της βαλίτσας που αγαπάς να μισείς! Κάθε χρόνο το ίδιο γλυκό βάσανο! Κάθε χρόνο! Ευτυχώς!

 

Καλή επιστροφή!

 

 

0 Comments
Previous Post
freddo-espresso-800x600
Next Post
3f14c478c94304069f15f8f4533f6922