Espresso Freddo εναντίον Φραπέ

freddo-espresso-800x600

Είμαι σίγουρη πως οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ακούσει και έχουμε πει τη φράση «είχες και στο χωριό σου εσπρέσο φρέντο;». Κι αν είχα κι αν δεν είχα, δεν αφορά κανέναν… γιατί έχω τώρα εσπρέσο και μ’ αρέσει να τον απολαμβάνω φρέντο, παγωμένο δηλαδή!

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια ο espresso freddo έχει κερδίσει πολύτιμο έδαφος και έχει πάρει τα πρωτεία από τον πάλαι ποτέ αγαπημένο φραπέ. Γιατί μπορεί ο φραπέ να ήταν… ο πρώτος μας έρωτας, αλλά ο εσπρέσο φρέντο είναι ο τελευταίος και ο πιο δυνατός!

Για να μιλήσουμε πιο ουσιαστικά, ανάμεσα στους δύο, πιο υγιεινός είναι ο εσπρέσο, καθώς ο καφές του φιλτράρεται. Επίσης, δεν περιέχει γάλα, το οποίο συνηθίζουμε να προσθέτουμε στο φραπέ, επιβαρύνοντας έτσι τον οργανισμό μας με επιπλέον θερμίδες και λιπαρά και κάνοντας τον καφέ μας βαρύ και δύσπεπτο.

Ας συνεχίσουμε, λοιπόν, να χαιρόμαστε τον παγωμένο μας espresso κάτω από τον καυτό, μεσογειακό ήλιο, μένοντας πιστοί στο αναζωογονητικό του άρωμα και στη μοναδική, ασύγκριτη γεύση του!

0 Comments
Previous Post
dsc_0302-1-1024x685
Next Post
9b5f7aa732e3310db59ea825d0ac1e56