Μπισκότα με espresso, καρύδα και κομματάκια μαύρης σοκολάτας!

dsc_0302-1-1024x685

Τις προάλλες, σε σπίτι φίλων, δοκίμασα για πρώτη φορά κάτι θεϊκά μπισκοτάκια με espresso, καρύδα και κομματάκια μαύρης σοκολάτας! Λάτρεψα την απίθανη γεύση της καρύδας, που σε ταξιδεύει σε εξωτικούς προορισμούς, σε συνδυασμό με τον καφέ! Αμέσως ζήτησα τη συνταγή και σήμερα τη μοιράζομαι μαζί σας! 

 

ΓΙΑ 26 ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές καφέ εσπρέσο σε σκόνη
  • 130 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γραμμ. ζάχαρη καστανή
  • 250 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 βανιλίνες
  • 3 κουταλιές  λικέρ του καφέ  (προαιρετικά)
  • 100 γραμμ. μαύρη σοκολάτα σε κομματάκια
  • 80 γραμμ. καρύδα τριμμένη

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις και στρώνουμε με λαδόκολλα δύο μεγάλα ταψιά.
  2. Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τον καφέ.
  3. Με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα, ανακατεύουμε το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης για 3-4′, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, τη βανιλίνη και το λικέρ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για λίγη ώρα ακόμα.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και σιγά-σιγά ενσωματώνουμε το μίγμα του αλευριού χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα. Έχουμε υπόψη μας ότι το μίγμα θα είναι αρκετά σφιχτό. Τέλος, προσθέτουμε την καρύδα και τα κομματάκια σοκολάτας.
  5. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλάκια (χρησιμοποιούμε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού για κάθε μπισκότο) και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας κάποια απόσταση μεταξύ τους. Τα πιέζουμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν.
  6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 13-15′ μέχρι να ροδίσουν ελαφρά και να σκάσει η επιφάνειά τους. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές τάπερ.

 

Καλοφάγωτα!

0 Comments
Previous Post
ac2e658698d84d7ceafdec084cda8da4
Next Post
freddo-espresso-800x600