Τραγανά Καφεδένια Μπισκοτάκια!

Καλή Κυριακή!

Η όρεξη για γλυκό ακόρεστη! Ποτέ δε σταματά! Το αντίθετο μάλιστα! Πάντα θα ζητάμε ένα γλυκάκι, όπως όταν ήμασταν παιδιά που το γλυκό ήταν καθημερινή μας απόλαυση! 

Μεγαλώνοντας, λόγω υγιεινής διατροφής και διατήρησης της σιλουέτας μας, το έχουμε… παραγκωνίσει θα έλεγα!

Είναι, όμως, τόσο γευστικός πειρασμός το γλυκό που κάποιοι από εμάς προτιμάμε να τρώμε πιο λίγο φαγητό για να έχουμε την άνεση να απολαύσουμε τη χαρά ενός γλυκού, έχοντας λιγότερες… ενοχές για την μικρή παρασπονδία μας!

Η συνταγή μας, λοιπόν, σήμερα για τραγανά καφεδένια μπισκοτάκια είναι πολύ εύκολη κι ελαφριά!

 

ΓΙΑ 24 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
  • 2/3 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ, αραιωμένο σε 1 κουταλιά βραστό νερό
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • μία πρέζα αλάτι
  • 30 κομματάκια σοκολάτα (λευκή ή μαύρη)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον καφέ και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και τα αναμειγνύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί, αφού πρώτα το αλείψουμε με λίγο λάδι. Πιέζουμε κάθε μπαλάκι με την παλάμη μας για να γίνει επίπεδο και τοποθετούμε από πάνω ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας.
  4. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς, για 15-20 λεπτά. Κατόπιν, αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν πάνω σε μεταλλική σχάρα και τα διατηρούμε σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς, έτσι ώστε να παραμείνουν τραγανά.

 

Καλοφάγωτα… και χωρίς τύψεις!

0 Comments
Previous Post
4b613d1ad12f54fe46b70309db7d01d8
Next Post
6b331ee961de435c8a730bd3ab622967