8 σημαντικοί λόγοι για να πίνουμε κάθε μέρα καφέ!

ff314ed364ce3bd47e0079b2e7745beb

Όσοι αγαπάμε τον καφέ, σίγουρα ξέρουμε τα πλεονεκτήματά του και τα αναφέρουμε συχνά στους γύρω μας! Για όσους όμως δεν τα ξέρουν, τους δίνεται η ευκαιρία, διαβάζοντας παρακάτω, να τα μάθουν και κατά συνέπεια να αναθεωρήσουν τη σχέση τους με το δημοφιλές αυτό ρόφημα!

1. Το άρωμα του καφέ μάς ηρεμεί

Σε έρευνα που έγινε στο Seoul National University ανακάλυψαν ότι το άρωμα του καφέ μειώνει σημαντικά τα επίπεδα στρες που προκαλούνται από την έλλειψη ύπνου.

2. Μειώνει τα συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον

Το 2012 το Science Daily ανέφερε ότι διάφορες έρευνες έχουν δείξει ότι τα άτομα που πάσχουν από Πάρκινσον μπορούν να ελέγξουν καλύτερα την κίνησή τους αν πίνουν καφέ, ενώ όσοι δεν έχουν αλλά πίνουν καθημερινά καφέ έχουν μικρότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

3. Κάνει καλό στο συκώτι μας (ειδικά αν πίνεις αλκοόλ)

Μια έρευνα που έγινε το 2006 σε 125.000 άτομα άνω των 22 ετών έδειξε ότι το να πίνεις μια κούπα καφέ την μέρα μειώνει κατά 20% τις πιθανότητες να πάθεις κίρρωση του ήπατος.

4. Μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι

Το καταλαβαίνεις  πίνοντας την πρώτη γουλιά καφέ το πρωί. Έρευνα που έγινε στο Εθνικό Ινστιούτο Υγείας ανακάλυψε ότι οι άνθρωποι που πίνουν 4 ή περισσότερες κούπες καφέ την μέρα έχουν 10% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη. Έχει μάλιστα αποδειχτεί ότι μειώνει και τον κίνδυνο της αυτοκτονίας σε άντρες και γυναίκες κατά 50%.

5. Μειώνει τις πιθανότητες να πάθουμε καρκίνο του δέρματος

Μια έρευνα που έγινε σε 112,897 άντρες και γυναίκες από το Brigham and Women’s Hospital και την ιατρική σχολή του Harvard Medical, η οποία διήρκησε 20 χρόνια, ανακάλυψε ότι όσες γυναίκες έπιναν 3 ή περισσότερες κούπες είχαν μειωμένες πιθανότητες να πάθουν καρκίνο του δέρματος.

6. Μειώνει τις πιθανότητες να πάθουμε Διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με έρευνα του American Chemical Society άτομα που πίνουν 3 – 4 κούπες καφέ την μέρα μείωνουν κατά 50% τις πιθανότητες να πάθουν διαβήτη τύπου 2, ενώ κάθε παραπάνω κούπα καφέ μειώνει άλλο 7% τις πιθανότητες.

7. Ο καφές βοηθάει στην άθληση

Οι New York Times ανέφεραν ότι σύμφωνα με επιστήμονες, ένα φλιτζάνι καφέ πριν από την προπόνηση μπορεί να δώσει ώθηση στην αθλητική απόδοση, ειδικά σε αθλήματα αντοχής, όπως το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων και το ποδήλατο.

8. Ο καφές κρατάει υγιή τον εγκέφαλό μας

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της South Florida και του Miami ανακάλυψαν ότι άτομα άνω των 65 ετών που είχαν αυξημένη πίεση αίματος, εξαιτίας του καφέ που έπιναν, νόσησαν από Αλτσχάιμερ 2 με 4 χρόνια αργότερα σε σχέση με αυτούς που δεν έπιναν καφέ. «Δεν εννοούμε ότι η κατανάλωση καφέ γιατρεύει το Αλτσχάιμερ αλλά μπορεί να δυναμώσει την εγκεφαλική λειτουργία αρκετά ώστε να το καθυστερήσει», είπε χαρακτηριστικά ο Dr. Chuanhai Cao.

0 Comments
Previous Post
Καλή Κυριακή!
Next Post
e41a930a2e91c9345caefcbeec3ff8f1