Ζουμερό κέικ με καφέ και κακάο!

fc68re043-01_xlg

Σήμερα φτιάχνουμε ένα πανεύκολο, ζουμερό κέικ με αρωματικό καφέ και κακάο για να συνοδεύσουμε το καφεδάκι μας! Η αλήθεια είναι πως ένα φρεσκοψημένο κέικ είναι γευστική απόλαυση για μικρούς και μεγάλους!  

 

ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ

Μαλακωμένο βούτυρο: 150 γρ.

Ζάχαρη: 1 και 2/3 κούπες

Αυγά: 2 μεγάλα

Βανίλια: 1 κουταλάκι τσαγιού ή 2 βανιλίνες

Αλεύρι: 215 γρ.

Αλάτι: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Κακάο: 75 γρ.

Σόδα: 1 κουταλάκι τσαγιού

Μπέικιν πάουντερ: 1 κουταλάκι τσαγιού

Χλιαρό αρωματικό καφέ φίλτρου: 1 1/2 κούπα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 22 Χ 22 (ή ανάλογης χωρητικότητας) και το στρώνουμε στον πάτο και ολόγυρα με λαδόχαρτο.
2. Βάζουμε σε μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι να αναμειχθούν καλά.
3. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε με σύρμα για να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και κρεμώδες. Προσθέτουμε τη βανίλια και ανακατεύουμε.
4. Κοσκινίζουμε κατευθείαν μέσα στο μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο, τη σόδα και το μπέικιν. Προσθέτουμε και τον καφέ και ανακατεύουμε ξανά με το ξύλινο κουτάλι να αναμειχθούν τα υλικά και να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
5. Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψάκι που ετοιμάσαμε και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
6. Βγάζουμε το κέικ μας από το φούρνο και το αφήνουμε πάνω σε σχάρα. Περιμένουμε τουλάχιστον 20 λεπτά να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε και το κόψουμε. 

 

Καλοφάγωτο!

0 Comments
Previous Post
91629cc2a36d78518eaf468b1ec4db2c
Next Post
a26637263043d751709fbf632bc85f7f