Πώς ο καφές συμβάλλει στην καύση του λίπους

a0f88f6c26684d8d434b8988be5eec80

Οι περισσότερες γυναίκες πολύ συχνά προβληματιζόμαστε για το λίπος που συσσωρεύεται στο σώμα μας και πώς θ’ απαλλαγούμε από αυτό. Κάνουμε δίαιτες, διατροφές, γυμναστικές κι όταν ικανοποιηθούμε -όσο γίνεται- από το αποτέλεσμα ξαναρχίζουμε το… μασούλημα. 

Η αλήθεια είναι πως δύσκολα χάνεται το λίπος. Απαιτεί ειδική διατροφή, καθημερινή προσπάθεια και κυρίως τεράστια πειθαρχία και αφοσίωση στο στόχο μας.

Το ευχάριστο είναι πως ο αγαπημένος μας καφές βοηθάει αρκετά στην καύση του λίπους!

Πληθώρα μελετών έχουν δείξει ότι η καφεΐνη που δεχόμαστε όταν καταναλώνουμε καφέ, οδηγεί στην αυξημένη οξείδωση του λίπους, ιδιαίτερα σε παχύσαρκες γυναίκες. Αυτό το αποτέλεσμα, όπως έχει διαπιστωθεί, είναι πιο έντονο σε νέους ανθρώπους.

Επίσης, έρευνες δείχνουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό μας ρυθμό, δηλαδή τις θερμίδες που καίμε καθημερινά, μέχρι και κατά 10%, ανάλογα με την ποσότητα του καφέ που καταναλώνουμε.

Ας βάλουμε, λοιπόν, στην καθημερινότητά μας ένα ακόμα φλιτζάνι μυρωδάτου ελληνικού καφέ ή μια κούπα στιγμιαίου άφοβα, αφού όλοι συμφωνούμε πως ο καφές είναι πάνω απ’ όλα… απόλαυση!

0 Comments
Previous Post
img_4883new-1
Next Post
herbal-tea