Μπανάνες Φλαμπέ Με Σως Καφέ Και Ρούμι!

Bananas_Flambe-4_zpsbb08ed2b

Σήμερα, άλλη μια καυτή μέρα του φετινού καλοκαιριού, το γλυκάκι μας παίρνει κυριολεκτικά… φωτιά!

Φτιάχνουμε μπανάνες φλαμπέ με σως καφέ και ρούμι, βάζοντας τη γεύση της Καραϊβικής στο πιάτο μας!

Εύκολη συνταγή που σερβίρεται με παγωτό βανίλια ή καρύδα κι ακόμα καλύτερα με παγωτό με γεύση καφέ! 

 

ΓΙΑ 4-6 ΜΕΡΙΔΕΣ 

ΥΛΙΚΑ 

  • 6 μπανάνες
  • 40 γρ./3 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ./1/4 φλιτζ. καστανή ζάχαρη
  • 50 ml/1/4 φλιτζ. δυνατό καφέ φίλτρου
  • 60 ml/4 κ.σ. μαύρο ρούμι
  • παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

  1. Καθαρίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε στη μέση, κατά μήκος.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τις μπανάνες και ψήνουμε για 3 λεπτά, ενώ στη διάρκεια του ψησίματος τις γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
  3. Πασπαλίζουμε τις μπανάνες με την καστανή ζάχαρη και μετά προσθέτουμε και τον φρεσκοψημένο καφέ. Συνεχίζουμε το ψήσιμο ανακατεύοντας συνεχώς για 2-3 λεπτά ή μέχρι οι μπανάνες να μαλακώσουν.
  4. Ρίχνουμε το ρούμι μέσα στο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει. Με ένα μακρύ σπίρτο ή κερί και ενώ έχουμε γείρει ελαφρώς το τηγάνι, βάζουμε προσεκτικά φωτιά στο ρούμι.
  5. Μόλις χαμηλώσουν οι φλόγες βγάζουμε τις μπανάνες από το τηγάνι και τις σερβίρουμε με παγωτό βανίλια ή καρύδα. 

 

Καλή μας απόλαυση!

0 Comments
Previous Post
Coffee
Next Post
ef8f3542e2a3cfef19569faf830e62be