Σορμπέ Με Καφέ, Λεμόνι Και Μέντα!

Σορμπέ με Καφέ, Λεμόνι και Μέντα!
Σορμπέ με Καφέ, Λεμόνι και Μέντα!
Σορμπέ με Καφέ, Λεμόνι και Μέντα!
Σορμπέ με Καφέ, Λεμόνι και Μέντα!

Η ζέστη πολλή και η ανάγκη μας για κάτι δροσιστικό μεγάλη. Γι’ αυτό σήμερα φτιάχνουμε ένα γευστικότατο παγωμένο σορμπέ!

Συνδυάζουμε τη γεύση της φρέσκιας μέντας, του λεμονιού και του αρωματικού καφέ και ετοιμάζουμε ένα ωραιότατο καλοκαιρινό σορμπέ με καφέ, λεμόνι και μέντα! 

 

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ 

ΥΛΙΚΑ

  • 115 γρ./1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 400 ml/1 2/3 φλιτζ. νερό
  • 15 γρ. φύλλα φρέσκιας μέντας
  • 30 ml/2 κ.σ.  λικέρ του καφέ  / διαφορετικά Kahlua ή Tia Maria
  • 6 λεμόνια
  • 1 ασπράδι αυγού
  • κλωναράκια φρέσκιας μέντας για το στόλισμα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

  1. Βάζουμε τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι με νερό και ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί, ανακατεύοντας πότε-πότε. Το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και μετά σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
  2. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τα φύλλα μέντας, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει. Στη συνέχεια το περνάμε από σουρωτήρι αδειάζοντάς το σε μια κανάτα και προσθέτουμε το λικέρ του καφέ.
  3. Κόβουμε μια λεπτή φέτα από τη βάση κάθε λεμονιού για να μπορούν να σταθούν όρθια, προσέχοντας να μην τα κόψουμε πολύ ψηλά στην ψίχα. Κόβουμε, επίσης, το πάνω μέρος των λεμονιών και τα κρατάμε για καπάκια. Κατόπιν, αφαιρούμε το εσωτερικό των λεμονιών και στίβουμε το χυμό. Ρίχνουμε το χυμό των λεμονιών στη μέντα και το σιρόπι του καφέ.
  4. Το αδειάζουμε σ’ ένα σκεύος κατάλληλο για κατάψυξη και καταψύχουμε για 3 ώρες. Το ανακατεύουμε για να φύγουν οι κρύσταλλοι πάγου και καταψύχουμε για ακόμη μία ώρα. Κτυπάμε το ασπράδι του αυγού μέχρι να σφίξει και το ανακατεύουμε μέσα στο σορμπέ. Με ένα κουτάλι το βάζουμε στα φλούδια των λεμονιών και τα σκεπάζουμε με το πάνω μέρος τους.
  5. Τα τακτοποιούμε όρθια σε ένα δίσκο και καταψύχουμε για 2 ώρες μέχρι να σκληρύνει το περιεχόμενό τους. Τα μεταφέρουμε στο ψυγείο 5 λεπτά πριν τα σερβίρουμε για να μαλακώσουν. Στολίζουμε με κλωναράκια μέντας.

 

Χρήσιμη συμβουλή: Τα σορμπέ φρέσκων φρούτων μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για πάνω από 2 μήνες. Είναι, όμως, προτιμότερο να καταναλώνονται το πολύ μέσα σε μερικές μέρες από την ημέρα παρασκευής τους. 

 

Καλή απόλαυση!

 

 

 

0 Comments
Previous Post
8d157f02cb7663b978260ba16ec5eee5
Next Post
3612656dec9eae89b54ec14e6a858d12