Μπισκότα Βιεννουά Με Γέμιση Καφέ!

b30b1f2cb1f2a630d3b107c11f4ac689

Σήμερα τα Μπισκότα Βιεννουά έχουν την τιμητική τους!

Τη συνταγή αυτή την πήρα από τη θεία μου -αφού δοκίμασα πρώτα τα υπέροχα μπισκότα της- και είναι πραγματικά εξαιρετική! Φτιάχνουμε, λοιπόν, Μπισκότα Βιεννουά με γέμιση Καφέ! 

 

ΓΙΑ 20 ΤΕΜΑΧΙΑ

ΥΛΙΚΑ 

  • 175 γρ./12 κ.σ. βούτυρο
  • 50 γρ./1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
  • 2,5 ml/1/2 κ.γ. άρωμα βανίλιας
  • 115 γρ./1 φλιτζ. αλεύρι μαλακό, κοσκινισμένο
  • 50 γρ./1/2 φλιτζ. κορν φλάουρ, ζάχαρη άχνη και σκόνη κακάο για πασπάλισμα

Για τη Γέμιση

  • 15 ml/1 κ.σ. ψιλοκομμένο, αλεσμένο καφέ φίλτρου
  • 60 ml/4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 75 γρ./6 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 115 γρ./1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Κτυπάμε μαζί το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και το άρωμα βανίλιας μέχρι να γίνουν μαλακό μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε κοσκινίζοντας το αλεύρι και το κορν φλάουρ και τα αναμειγνύουμε μέχρι να προκύψει ένα μαλακό μείγμα.
  2. Χρησιμοποιώντας δυο κουτάλια της σούπας, αδειάζουμε το μείγμα στη σακούλα του κορνέ, στην οποία έχουμε προσαρμόσει κορνέ κατσαρό διαμέτρου 1 εκατοστού.
  3. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο πάνω σε λαμαρίνα φούρνου. Τα ψήνουμε στο φούρνο για 12-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Κατόπιν τα μεταφέρουμε σε συρμάτινη σχάρα για να κρυώσουν.
  4. Για να φτιάξουμε τη γέμιση βάζουμε τον καφέ σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα σχεδόν μέχρι να βράσει και τη ρίχνουμε πάνω στον καφέ. Αφήνουμε τα υλικά να ενωθούν για 4 λεπτά και μετά σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι.
  5. Κτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και την κρέμα καφέ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα. Χρησιμοποιούμε το μείγμα ως γέμιση ανάμεσα σε δυο μπισκότα. Πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη και τη σκόνη κακάο.

 

Καλοφάγωτα τα τραγανά μας Μπισκότα Βιεννουά!

0 Comments
Previous Post
177083525_XS
Next Post
Καλό Ιούλιο!