Καφές με τη Marilyn Monroe

Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe
Marilyn Monroe

Βρισκόμαστε στο 1960, στην έρημο της Νεβάδα, και η Marilyn απολαμβάνει τον καφέ της στα διαλείμματα των γυρισμάτων της τελευταίας της ταινίας «The Misfits»/ «Οι Αταίριαστοι». 

Η εξωπραγματικά φωτογενής Marilyn, με το κερασένιο φόρεμα, χαρίζει στο φακό το ωραιότερό της χαμόγελο, κερδίζοντας γι’ ακόμα μια φορά την παντοτινή του πίστη, την ολοκληρωτική του αφοσίωση. 

Ο φωτογραφικός φακός τη λάτρευε… ο κινηματογραφικός φακός την αποθέωνε! Άπλωνε γη και ύδωρ στα πόδια της κι εκείνη, που ήξερε τη δύναμή της και «αδυναμία» του, του έκλεινε το μάτι συνωμοτικά και σαν άλλη Κλεοπάτρα τυλιγόταν στα χαλιά του και τον μάγευε.

«Οι Αταίριαστοι»,  που στηρίζεται σε ένα διήγημα το οποίο δημοσίευσε ο Arthur Miller -τελευταίος σύζυγος της Marilyn- το 1957 στο περιοδικό Esquire, έμελλε να είναι η τελευταία της ταινία, αφού «έφυγε» πριν ολοκληρώσει το «Something’s got to give». Ουσιαστικά πρόκειται για τη μοναδική ευκαιρία που δόθηκε στη Marilyn για ν’ αναδείξει την ερμηνευτική της γκάμα. 

Η συγκινητική αυτή ταινία, που για πολλούς λόγους αποτελεί κινηματογραφικό μύθο, είναι ένας ύμνος στον άνθρωπο και στο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά του να είναι ο εαυτός του.

Έναν εαυτό που χρόνια η Marilyn προσπαθούσε να βρει… έναν εαυτό που χρόνια προσπαθούσε να μάθει… έναν εαυτό που χρόνια προσπαθούσε ν’ αποδεχτεί… έναν εαυτό που τελικά δεν πρόλαβε να μας δείξει.

 

0 Comments
Previous Post
DIY-Bug-Repellent-Summer-Mason-Jar-Luminaries-PM
Next Post
DSCF2287