Παγωμένο Τσάι Του Βουνού Με Μυρωδικά

tall glass of iced tea with lemon and fresh mint

Όπως έχουμε αναφέρει παλιότερα, το τσάι του βουνού παραμένει το δημοφιλέστερο ελληνικό βότανο. 

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε σίδηρο και τα φλαβονοειδή που περιέχει, θωρακίζουν το κυκλοφορικό και το καρδιαγγειακό σύστημα. Επίσης, έχει αντιυπερτασική, αντιθρομβωτική και αντιοξειδωτική δράση που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες. 

Τώρα, λοιπόν, που ζεστάθηκε ο καιρός και μπήκε το καλοκαίρι με επιθετικές θερμοκρασίες, ας αμυνθούμε μ’ ένα παγωμένο τσάι του βουνού με μυρωδικά, το οποίο θα μας δροσίσει και ταυτόχρονα θα τονώσει το ανοσοποιητικό μας! 

 

Υλικά

2 λίτρα νερό

4-5 κλωνάρια τσάι του βουνού

2 κλωνάρια φρέσκου δυόσμου

1 ξυλάκι κανέλας

2 κουταλιές σούπας μέλι

 

Διαδικασία 

Βράζουμε σε μία κατσαρόλα το νερό με το τσάι και τα μυρωδικά για 10’-12’ περίπου. Προσθέτουμε το μέλι όσο είναι ζεστό το τσάι κι ανακατεύουμε καλά. Το αφήνουμε να κρυώσει, το σουρώνουμε και το βάζουμε σε γυάλινα μπουκάλια. Αφού έχει μείνει στο ψυγείο αρκετά και έχει κρυώσει καλά, το σερβίρουμε με μπόλικο πάγο και μερικά φυλλαράκια δυόσμου ή φέτες λεμόνι. 

 

Καλή απόλαυση!

 

0 Comments
Previous Post
mocha-ice-cream-master675
Next Post
Καλό καλοκαίρι!