Εύκολο Παγωτό Μόκα Χωρίς Παγωτομηχανή!

mocha-ice-cream-master675

Καλώς ήρθες, Ιούνη! Τώρα που μπήκε και επίσημα το καλοκαίρι, καιρός να φτιάξουμε παγωτάκι!

Το παγωτό που φτιάχνουμε σήμερα είναι πολύ μαλακό με πλούσια υφή και γεύση μόκα! Είναι μια αρκετά συνηθισμένη γεύση παγωτού που την προτιμά πολύς κόσμος!
Στα θετικά της συνταγής είναι ότι το παγωτό δεν έχει αυγά, δεν χρειάζεται παγωτομηχανή για την παρασκευή του και δεν κρυσταλλιάζει κατά το πάγωμα! Δηλαδή μόλις ετοιμάσουμε το μείγμα, το βάζουμε κατευθείαν στην κατάψυξη! Δεν χρειάζεται να το βγάλουμε ενδιάμεσα για να το ανακατέψουμε, δε δημιουργούνται καθόλου κρύσταλλοι!  

 

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ των 410 gr
  • 1 φάκελος μους βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
  • 1 κούπα (περίπου 200 ml) γάλα
  • 3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 3/4 κούπας (περίπου 150 gr) ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1) Αρχικά τοποθετούμε το γάλα εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες. Χρειάζεται να το αφήσουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ειδάλλως δε θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα.
2) Σε ένα μπολ αδειάζουμε το περιεχόμενο του φακέλου μους “ΓΙΩΤΗΣ”.
3) Ρίχνουμε τον στιγμιαίο καφέ και το κακάο μέσα στην κούπα με το γάλα.
4) Μόλις ο στιγμιαίος καφές και το κακάο διαλυθούν, αδειάζουμε το γάλα μέσα στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά ώσπου να γίνει σαντιγί.
5) Βγάζουμε το εβαπορέ από την κατάψυξη και το ρίχνουμε σε μια λεκάνη. Αδειάζουμε στη λεκάνη και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα για 9-10 λεπτά. Θα πρέπει το μείγμα μας να αφρατέψει και να τριπλασιαστεί σε όγκο.
6) Αδειάζουμε τη σαντιγί στη λεκάνη και χτυπάμε με το μίξερ για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
7) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπωλ παγωτού και το βάζουμε στην κατάψυξη. Το αφήνουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 10 ώρες προτού το καταναλώσουμε. Επισημαίνεται ξανά ότι δεν χρειάζεται να βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και να ανακατεύουμε το παγωτό μας περιοδικά καθότι το παγωτό δεν κρυσταλλιάζει κατά το πάγωμα! 

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

Η ποσότητα παγωτού που παράγεται είναι λίγο λιγότερη από 2.5 λίτρα. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να μην είναι light. Το γάλα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, αλλά ακόμα κι αν είναι κρύο δεν πειράζει, αρκεί να διαλυθούν καλά ο στιγμιαίος καφές και το κακάο.
Είναι καθοριστικής σημασίας να αφήσουμε το εβαπορέ στην κατάψυξη για 2 ώρες προτού το χτυπήσουμε με το μίξερ. Αν το αφήσουμε για λιγότερη ώρα, δεν θα αφρατέψει όσο χρειάζεται κατά το χτύπημα και το παγωτό μας θα αποτύχει.
Να επισημανθεί ότι το κακάο ταιριάζει πολύ στη συνταγή κι αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε περισσότερο (π.χ. 2 κουταλάκια). Μια εναλλακτική πρόταση είναι να αντικαταστήσουμε τον στιγμιαίο καφέ με ρόφημα μοκατσίνο σε σκόνη ή άλλο καφέ σε σκόνη (π.χ. φρεντοτσίνο, καπουτσίνο ή εσπρέσο). Πάντως είναι δύσκολο να βρούμε στο εμπόριο ρόφημα μοκατσίνο σε σκόνη.
Το παγωτό βγαίνει πολύ μαλακό και μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για αρκετό καιρό αφού δεν περιέχει αυγά. Μπορούμε να το σερβίρουμε με σαντιγί, πουράκια και σιρόπι της αρεσκείας μας.

 

Καλοφάγωτο! 

 

 

Πηγή: Εύκολο παγωτό μόκα χωρίς παγωτομηχανή

0 Comments
Previous Post
Μαροκινό τσάι
Next Post
tall glass of iced tea with lemon and fresh mint