Παγωμένος Βιετναμέζικος Καφές

Hamilton Beach
f17c7b05634140b5df44b2912d156c6a

Σήμερα σκέφτηκα να φτιάξουμε βιετναμέζικο καφέ! Ο καφές αυτός είναι παραδοσιακό παγωμένο ρόφημα από το Βιετνάμ και αποκαλείται από τους ντόπιους «Ca phe sua da». 

Κανονικά γίνεται με ένα ειδικό γκατζετάκι το οποίο κάθεται πάνω στο ποτήρι και φιλτράρει τον καφέ. Εμείς, όμως, θα τον φτιάξουμε πολύ εύκολα με μια καφετιέρα και με μεγάλη ευχαρίστηση θα τον απολαύσουμε!

Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούμε ζαχαρούχο γάλα στο κάτω μέρος του ποτηριού (περισσότερο ή λιγότερο), δυνατό καφέ φίλτρου ή espresso (που τον φτιάχνουμε lungo) από πάνω και μπόλικα παγάκια για να πετύχουμε το παραδοσιακό αποτέλεσμα!

 

ΥΛΙΚΑ

100 ml καφές φίλτρου, δυνατός ή εσπρέσο

2 κ.σ. γάλα ζαχαρούχο, ή κατά βούληση

Παγάκια

Βήμα 1

Ρίχνουμε τα παγάκια σε ένα ποτήρι και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.

Βήμα 2

Ετοιμάζουμε τον δυνατό καφέ μας και τον ρίχνουμε από πάνω από το γάλα στο ποτήρι. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε. Χωρίς καλαμάκι! 

 

Καλή απόλαυση!

0 Comments
Previous Post
0f36443e8533777b0a9e1812b19f2b22
Next Post
Coffee Choc Caramel Mousse Cakes (4)