Αλλάζει η θρεπτική αξία του καφέ ανάλογα με το αν είναι ζεστός ή κρύος;

9f5d7f8aa3fb594411f96b14
c261d96bba3d266342452b6b
5a7facb8b4dc1dcc00adc05e
8dc4ef46343c0ac3a795093b

Ο καφές γενικότερα χαρακτηρίζεται κυρίως από δύο βασικά του συστατικά, την καφεΐνη και τα αντιοξειδωτικά του.  

Τα αντιοξειδωτικά του καφέ έχουν τα τελευταία χρόνια αποτελέσει αντικείμενο έντονου ερευνητικού ενδιαφέροντος, λόγω κυρίως της συσχέτισής τους με θετικές επιδράσεις στην υγεία μας, όπως για παράδειγμα στη μείωση του κινδύνου εμφάνισης διαβήτη τύπου ΙΙ, στην καλύτερη λειτουργικότητα των αγγείων και άλλα.

Η διαφορά θερμοκρασίας του καφέ δεν φαίνεται να επηρεάζει ούτε την περιεκτικότητα σε καφεΐνη ούτε τα επίπεδα αντιοξειδωτικών. Φαίνεται απλά, ότι καβουρδισμένοι καφέδες, όπως για παράδειγμα ο ελληνικός, έχουν ιδιαίτερα υψηλή περιεκτικότητα σε μια κατηγορία αντιοξειδωτικών που λέγονται μελανοϊδίνες. 

 

 

Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr/2013/12/alazei-i-threptiki-axia-tou-kafe-analoga-an-einai-zestos-i-krios.html

0 Comments
Previous Post
2413a2182834966574f89677
Next Post
Audrey Hepburn in "Breakfast at Tiffany's"