Mπεζέδες Mε Kαφέ Kαι Ροδόνερο

meringue4

Το σημερινό μας γλυκό είναι φίνο και ελαφρύ! Φτιάχνουμε μπεζέδες με καφέ και ροδόνερο!

Αυτοί οι γλυκοί μπεζέδες, που είναι γαρνιρισμένοι με κομμάτια καβουρδισμένων κόκκων καφέ espresso, είναι αρωματισμένοι με το διακριτικό άρωμα του ροδόνερου. 

 

ΓΙΑ 20 ΜΠΕΖΕΔΕΣ 

ΥΛΙΚΑ 

25 γρ. / 1/4 φλιτζ. καβουρδισμένοι κόκκοι espresso

3 ασπράδια αυγών

180 γρ. / 1 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική

25 γρ. / 1/4 φλιτζ. φιστίκια, ελαφρώς κοπανισμένα

Για την κρέμα με το ροδόνερο

300 ml / 1 1/4 φλιτζ. κρέμα γάλακτος

15 ml / 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

10 ml / 2 κ.γ. ροδόνερο

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε τους κόκκους του καφέ σε μια λαδόκολλα και τους ψήνουμε για 8 λεπτά. Τους αφήνουμε να κρυώσουν. Μετά τους βάζουμε σε μια πλαστική σακούλα και τους σπάμε με έναν πλάστη. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 90°C.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών και τη ζάχαρη σ’ ένα μπολ που βρίσκεται πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό, έως ότου ζεσταθεί το μείγμα.
  3. Κατεβάζουμε το μπολ από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα μέσα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα, μέχρι η μαρέγκα να σφίξει και να σχηματίσει αφράτες προεξοχές. Στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας τους τεμαχισμένους κόκκους καφέ.
  4. Γεμίζουμε τη σακούλα του κορνέ. Προσαρμόζουμε ένα ρύγχος με φαρδύ στόμιο και φτιάχνουμε 40 μικρά μπαλάκια πάνω σε λαδόκολλα με αντικολλητική μεμβράνη, αφήνοντας ικανοποιητική απόσταση μεταξύ τους.
  5. Πασπαλίζουμε με τα κοπανισμένα φιστίκια. Ψήνουμε τους μπεζέδες για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να στεγνώσουν και να σφίξουν, ενώ όση ώρα ψήνονται αλλάζουμε τη θέση των ταψιών μέσα στα οποία τα έχουμε βάλει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και μετά τα ξεκολλάμε από το ριζόχαρτο.
  6. Για να φτιάξουμε την κρέμα με το ροδόνερο, χτυπάμε την κρέμα, τη ζάχαρη και το ροδόνερο μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Χρησιμοποιούμε το μείγμα ανάμεσα σε δυο διαφορετικά κομμάτια μαρέγκας για να σχηματίσουμε τους μπεζέδες. Τους βάζουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Μπορούμε, αντί για ροδόνερο, να χρησιμοποιήσουμε νερό από άνθη πορτοκαλιάς μαζί με μια σταγόνα χρωστική ουσία ροζ χρώματος.

 

Καλοφάγωτοι!

 

 

0 Comments
Previous Post
Τσάι Τζίντζερ
Next Post
34530b60e59b5c97dafbdb3c