Το τσάι τζίντζερ και τα ωφέλη του στην υγεία μας

Τσάι Τζίντζερ

Tο φυτό τζίντζερ προέρχεται από την Aνατολή και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο ισχυρά φυτά που συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας μας. Oι Aσιάτες το έλεγαν ζιντεμέλ, οι Δυτικοί το είπαν τζίντζερ (ginger) και οι Έλληνες πιπερόριζα.  

Το τσάι τζίντζερ οι Kινέζοι το συνιστούν εδώ και 2000 χρόνια για τη βελτίωση στομαχικών διαταραχών και για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, αφού βοηθάει στη χώνεψη, καταπολεμά τη ναυτία και τονώνει τον οργανισμό. Επίσης, φημίζεται για τις αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ανοσορρυθμιστικές του ιδιότητες.

Μία ακόμα σημαντική του βοήθεια είναι πως μειώνει τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, ρυθμίζει το σάκχαρο και έχει επουλωτική δράση.

Το τσάι τζίντζερ είναι μία από τις καλύτερες θεραπείες για το κρυολόγημα, τη γρίπη, τον πονόλαιμο και τον πονοκέφαλο, καθώς απαλύνει τα συμπτώματά τους. Έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. 

Πίνοντας ένα τσάι με τζίντζερ και λεμόνι, σε καθημερινή βάση, μας βοηθάει να μένουμε υγιείς καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

 

0 Comments
Previous Post
womensleepmsn_4d57b
Next Post
meringue4