Καλημέρα! Καλή Εβδομάδα!

Καλημέρα!
Καλημέρα!
Καλημέρα!
Καλημέρα!
Καλημέρα!
Καλημέρα!

Καλημέρα, φίλοι μου!

Αν και το ημερολόγιο γράφει 28 Μαρτίου, η άνοιξη δε λέει να μας τιμήσει με την παρουσία της. Το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό και παρόλο που τα πουλάκια κάθε πρωί κελαϊδούν, χαρίζοντάς μας την πιο αυθόρμητη μουσική συναυλία, μόλις αρχίσει ο ήλιος να υποχωρεί και το κρύο να διαπερνά τα λεπτά τους κόκαλα, σταματούν τα τραγούδια και εξαφανίζονται ως δια μαγείας.  

Μιας και μιλάμε για μουσική, πρόσφατα έμαθα πως ο Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ έχει γράψει την Καντάτα του Καφέ (Coffee Cantata) μεταξύ των ετών 1732 και 1734. 

H Coffee Cantata είναι μια κοσμική καντάτα που σατιρίζει την εξάρτηση από τον καφέ, γεγονός που είχε καταστεί κοινωνικό πρόβλημα στη Λειψία του 18ου αιώνα, στην πόλη που το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε.

Πιο συγκεκριμένα είναι μια σατιρική οπερέτα που δίνει μια ιδέα των απόψεων της μπουρζουαζίας. Μιλά για τις προσπάθειες ενός αυστηρού πατέρα να ελέγξει την τάση της κόρης του προς την κατανάλωση καφέ, απειλώντας την ότι θα την αναγκάσει να διαλέξει μεταξύ του καφέ και… ενός συζύγου! 

Η κόρη, ήρεμη, τραγουδά μια άρια που ξεκινά ως εξής: «Α! Πόσο γλυκιά είναι η γεύση του καφέ! Καλύτερη από χίλια φιλιά… πολύ πιο γλυκιά από το μοσχάτο κρασί!».  

 

Καλή μας εβδομάδα… με μουσικές κι αρώματα καφεδένια!

 

0 Comments
Previous Post
Amazing-Lenten-Chocolate-sponge-Cake-prep1
Next Post
837e979591a6d67f3988cdde