Νηστίσιμο, Σιροπιαστό Κέικ Με Καφέ Και Κακάο!

Amazing-Lenten-Chocolate-sponge-Cake-prep1

Διανύουμε περίοδο νηστείας, όπως ξέρετε, αλλά ένα γλυκάκι είναι απαραίτητο. Γι’ αυτό το λόγο σκέφτηκα να φτιάξουμε ένα νηστίσιμο, σιροπιαστό κέικ με καφέ και κακάο! 

Το νηστίσιμο αυτό κέικ είναι εύκολο και ελαφρύ. Σίγουρα θα σας αρέσει πολύ!  

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλιτζ. αλεύρι
  • 1/2 φλιτζ. ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζ. καφέ φίλτρου ή εσπρέσσο ή στιγμιαίο
  • 1 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. κακάο
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 κ.σ. κονιάκ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 3 κ.σ. κακάο
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μαργαρίνη
  • 1/2-3/4 φλιτζ. νερό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ  

  1. Φτιάχνουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Βάζουμε σ’ ένα μπολ όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το αλεύρι) και τ’ ανακατεύουμε πολύ καλά.
  3. Αφού κοσκινίσουμε το αλεύρι, το προσθέτουμε τελευταίο στο μείγμα μας και το ανακατεύουμε.
  4. Λαδώνουμε μια φόρμα 26 εκ. περίπου, τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα και αφού έχουμε προθερμάνει το φούρνο στους 180°C , το βάζουμε και το ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  5. Μόλις ετοιμαστεί το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το χαράζουμε ελαφρά.
  6. Βράζουμε το σιρόπι για 5΄και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Έπειτα περιχύνουμε το κέικ μας λίγο-λίγο με το χλιαρό σιρόπι.
  7. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει τελείως και κατόπιν το ξεφορμάρουμε.

 

ΔΥΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΟΤΕΡΕΣ 

  • Όση ώρα ψήνεται το κέικ, δεν ανοίγουμε το φούρνο! Αν τον ανοίξουμε, το κέικ δε θα φουσκώσει και θα «καθίσει» στο κέντρο. 
  • Για να δούμε αν είναι έτοιμο το κέικ, βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι στο κέντρο του. Αν βγει καθαρή, τότε είναι έτοιμο. Αν έχει λίγα υπολείμματα, τότε θέλει λίγη ώρα ακόμα ψήσιμο.

 

ΚΑΛΟΦΑΓΩΤΟ!

0 Comments
Previous Post
TazaMexicanStyleCoffee_large
Next Post
Καλημέρα!