3 μικρά μυστικά για το τσάι & ο σημαντικός ρόλος της θερμοκρασίας του νερού

Τσάι
Τσάι
Τσάι
Τσάι

Ξέρετε πως…  

Μεγάλη σημασία έχει η θερμοκρασία του νερού στο οποίο θα φτιάξουμε το τσάι μας. Κάθε είδος και ποικιλία έχει την δική του ιδανική θερμοκρασία, γι’ αυτό αναζητήστε τις οδηγίες στη συσκευασία του. Σε γενικές γραμμές καλό είναι να αποφεύγετε να βράζετε πολύ το νερό, γιατί έτσι χάνεται το απαραίτητο οξυγόνο που χρειάζεται το τσάι. 

Αν θέλετε να είστε ακριβής, το μαύρο τσάι  και το oolong τσάι, πρέπει να φτιάχνονται σε νερό θερμοκρασίας 95-100 βαθμών C . Το πράσινο και το λευκό τσάι χρειάζονται μικρότερη θερμοκρασία.

Ποτέ μην χρησιμοποιείται νερό που είχατε βράσει από νωρίτερα για να φτιάξετε τσάι, επειδή θα έχει χαθεί το οξυγόνο του. Πρώτα, λοιπόν, ζεσταίνουμε το νερό μας στους απαιτούμενους βαθμούς και στην συνέχεια προσθέτουμε το τσάι για όση ώρα αναγράφεται στο σακουλάκι. Δεν βράζουμε το νερό μαζί με τα φύλλα του τσαγιού.

Το λευκό και το πράσινο τσάι θα πρέπει να καταναλώνονται σε συντομότερο χρονικό διάστημα από το μαύρο τσάι, το οποίο χάρη στο υψηλό ποσοστό επεξεργασίας μπορεί να διατηρηθεί φυλαγμένο πάνω από ένα χρόνο.

Το μαύρο τσάι σε φακελάκια περιέχει περισσότερη καφεΐνηΤο μαύρο τσάι σε φακελάκια περιέχει μεγαλύτερη δόση και συνεπώς μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης, σε σχέση με αυτό που αγοράζουμε χύμα.

Το τσάι περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Ένα φλιτζάνι τσάι περιέχει 15-100 mg. καφεΐνης, ενώ ένα φλιτζάνι καφές 60-120 mg.

0 Comments
Previous Post
p3
Next Post
TazaMexicanStyleCoffee_large