Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τον στιγμιαίο καφέ

Στιγμιαίος καφές
Στιγμιαίος καφές
Στιγμιαίος καφές
Στιγμιαίος καφές

Όλοι γνωρίζουμε πως ο στιγμιαίος καφές σε σκόνη είναι το προϊόν του καφέ το οποίο με λίγο ζεστό  νερό διαλύεται τέλεια, απελευθερώνοντας όλο το άρωμα που περικλείει.

Η ιστορία λέει πως εφευρέθηκε το 1901 από τον Ιάπωνα Σατόρι Κάτο (Satori Kato), επιστήμονα που δούλευε στο Σικάγο των ΗΠΑ. Την 1η Απριλίου του 1938 ο στιγμιαίος καφές παρουσιάζεται στο εμπόριο κι από τότε εξαπλώνεται σ’ όλο τον κόσμο με δύο ποικιλίες, τον «κανονικό» και τον «χωρίς καφεΐνη» (ντεκαφεϊνέ).  

Τα 3 βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζουμε για τον στιγμιαίο καφέ είναι τα εξής:

Ο στιγμιαίος καφές είναι 100% φυσικός καφές που παράγεται από εκλεκτές ποικιλίες και αποτελεί προϊόν υψηλής ποιότητας χάρις στην αυστηρά ελεγχόμενη διαδικασία παρασκευής του. Αφού τελειώσει το καβούρδισμα και ο καφές αλεσθεί, ακολουθεί το φιλτράρισμα που γίνεται διεξοδικά και σε διαδοχικά βήματα. Έτσι απομένει η «καρδιά» του καφέ, ένα 100% φυσικό προϊόν.

Ο καφές στην εγκυμοσύνη είναι πάντα ένα μεγάλο θέμα για συζήτησηΠολλές γυναίκες αναρωτιούνται αν μπορούν να καταναλώνουν καφέ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.  Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίσημη θέση του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων (ACOG) τον Ιούλιο του 2010, η μέτρια κατανάλωση καφεΐνης μέχρι 200mg/ημέρα θεωρείται ασφαλής τόσο για το έμβρυο όσο και για την έκβαση της κύησης. Πρακτικά, η ποσότητα αυτή αντιστοιχεί σε 2 φλιτζάνια στιγμιαίου καφέ ημερησίως, ενώ η ποσότητα αυτή μεταβάλλεται ανάλογα με το είδος του καφέ.

Το επόμενο θέμα αφορά στον ντεκαφεϊνέ στιγμιαίο καφέ, που δημιουργήθηκε για εκείνους που θέλουν ν’ απολαμβάνουν τη γεύση και το άρωμα του καφέ αλλά δε θέλουν να καταναλώνουν καφεΐνη, όπως για παράδειγμα όσοι ακολουθούν ομοιοπαθητική θεραπεία. Ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές είναι ο καφές που περιέχει καφεΐνη σε ποσότητα 0,3% ή και λιγότερο. Η αποκαφεϊνοποίηση είναι μια διαδικασία κατά την οποία η καφεΐνη αφαιρείται από τους πράσινους κόκκους του καφέ και στη συνέχεια ακολουθείται η ίδια διαδικασία παραγωγής καφέ με αυτή του στιγμιαίου. Με αυτόν τον τρόπο ο ντεκαφεϊνέ στιγμιαίος καφές δε χάνει την αντιοξειδωτική δράση του. Έτσι μπορεί να συνεισφέρει στην καθημερινή πρόληψη αντιοξειδωτικών σε άτομα με ευαισθησία στην καφεΐνη ή σε άτομα που δε θέλουν να ξεπεράσουν το επιτρεπόμενο όριο, όπως οι γυναίκες που κυοφορούν, εκείνες που θηλάζουν ή άτομα που δε θέλουν να αποχωριστούν τη γεύση του καφέ ακόμη και τις βραδινές ώρες.

0 Comments
Previous Post
Coco Chanel
Next Post
Κανέλα