Βραχάκια Σοκολάτας Με Γέμιση Καφέ!

SONY DSC

Σήμερα ετοιμάζουμε ωραιότατα και εύκολα Βραχάκια Σοκολάτας με Γέμιση Καφέ! Μια αγαπημένη συνταγή που τη φτιάχνω πολλά χρόνια και δε με έχει απογοητεύσει ποτέ! 

 

Για 24 ΤΕΜΑΧΙΑ (περίπου)

ΥΛΙΚΑ 

  • 350 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 75 ml/5 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 30 ml/2 κ.σ. λικέρ με γεύση καφέ, όπως Tia Maria, Kahlua ή το σπιτικό λικεράκι του καφέ  που φτιάξαμε
  • 115 γρ. καλής ποιότητας λευκή σοκολάτα
  • 115 γρ. καλής ποιότητας σοκολάτα γάλακτος

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ 

  1. Λιώνουμε 225 γρ. απλή σοκολάτα σε ένα μπολ που έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα με χλιαρό νερό (μπεν-μαρί). Προσθέτουμε, ανακατεύοντας, την κρέμα και το λικέρ και μετά αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να σφίξει.
  2. Μοιράζουμε το μίγμα σε 24 ίσα μέρη και σχηματίζουμε γρήγορα 24 βόλους, τους οποίους αφήνουμε στο ψυγείο για άλλη μια ώρα μέχρι να σφίξουν.
  3. Λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα υγείας, τη λευκή και τη σοκολάτα γάλακτος, την κάθε μια σε ξεχωριστό μικρό μπολ. Στη συνέχεια, με δυο πηρούνια βουτάμε έναν-έναν 8 βόλους στη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος.
  4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τη λευκή σοκολάτα και τη σοκολάτα υγείας. Βάζουμε τα βραχάκια μας πάνω σε μια βάση κοπής τροφίμων και τα σκεπάζουμε με λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο. Τα αφήνουμε να σφίξουν και μετά τα βάζουμε, αν θέλουμε, σε ατομικά χαρτάκια (καραμελόχαρτα).

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Επειδή τα γλυκίσματά μας περιέχουν φρέσκια κρέμα, πρέπει να φυλάσσονται στο ψυγείο και να καταναλώνονται μέσα σε λίγες μέρες.

 

Καλοφάγωτα!

 

0 Comments
Previous Post
Σοφία Λόρεν
Next Post
Coco Chanel