Σπιτικό Λικέρ Του Καφέ!

Λικέρ του καφέ
Λικέρ του καφέ
Λικέρ του καφέ
Λικέρ του καφέ

Σήμερα θα κάνουμε τη διαφορά και αντί για κάποιο γλυκό θα φτιάξουμε σπιτικό λικέρ του καφέ!

Το λικέρ του καφέ θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στη ζαχαροπλαστική και ιδιαίτερα σε όσες συνταγές απαιτούν Kahlua.

Υλικά

  • 200 γρ. καφές φρεσκοαλεσμένος και χοντροκομμένος (δυνατός χωρίς επιπρόσθετα αρώματα και επιπλέον γεύσεις,  π.χ. για espresso)
  • 1 μπουκάλι βότκα ή κονιάκ (περίπου 700 ml)
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 600 ml νερό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε τον καφέ μέσα στο μπουκάλι βότκα ή στο κονιάκ και τ’ αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 10-15 ημέρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10΄ περίπου, ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν σιρόπι. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει και έπειτα το αναμειγνύουμε με το διάλυμα βότκας-καφέ. Το αφήνουμε στο μπουκάλι του σε ζεστό μέρος για 7 μέρες ακόμα.
  3. Σουρώνουμε το μείγμα και το βάζουμε σ’ ένα όμορφο μπουκάλι. Το λικεράκι είναι έτοιμο.

 

Καλόπιοτο!

0 Comments
Previous Post
c86ddf6a86ce52e8812c847235c54bf2
Next Post
Weekend