Cheesecake με Καφέ

IMG_0336

Σήμερα το αγαπημένο μου cheesecake έχει την τιμητική του! Φτιάχνουμε υπέροχο cheesecake με καφέ και ανυπομονούμε να το δοκιμάσουμε! 

ΥΛΙΚΑ

Παντεσπάνι

  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • ½ φλιτζ. ζάχαρη
  • ½ φλιτζ. σοκολάτα κουβερτούρα λειωμένη
  • 1 φλιτζανάκι βούτυρο λειωμένο
  • ½ κυπελάκι βανίλια
  • 1 φλιτζανάκι λικέρ καφέ

Κρέμα

  • 2 φλιτζ. cream cheese
  • 1 φλιτζ. φρέσκια κρέμα
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 3 φύλλα ζελαντίνη
  • 3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο

Ζελέ καφέ

  • 3 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 φλιτζ. νερό χλιαρό προς ζεστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. λικέρ καφέ
  • 3 φύλλα ζελαντίνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Φτιάχνουμε το παντεσπάνι αφού χτυπήσουμε πολύ καλά τ’ αυγά στο μίξερ για να γίνει αφράτο, διαφορετικά το αγοράζουμε έτοιμο από το σούπερ μάρκετ. Μετά φτιάχνουμε την κρέμα χτυπώντας στο μίξερ το φιλαδέλφεια, την άχνη, το λικέρ και στη συνέχεια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφού δέσει, όχι πάρα πολύ καλά, ρίχνουμε τη ζελατίνη, που αφού την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό και την έχουμε λιώσει σε σιγανή φωτιά με λίγο γάλα (1 κυπελάκι του γλυκού), τη χτυπάμε για λίγο στο μίξερ ν’ ανακατευτεί καλά.

Bρέχουμε το παντεσπάνι με νερό, ζάχαρη και καφέ, βάζουμε την κρέμα και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο για να παγώσει καλά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε από πάνω ζελέ κρύο αλλά όχι πηγμένο, που το φτιάχνουμε ζεσταίνοντας το νερό με τον καφέ, τη ζάχαρη και τη ζελατίνη.

Καλοφάγωτο!

0 Comments
Previous Post
bebe302ac873d641f0a2dfd1b7001dda_L
Next Post
Καλημέρα!