Πώς αυξάνουμε την αντιοξειδωτική δράση των αφεψημάτων

46e91ea033e77a565f5212943e88a48b
b2da9fb516b9bf17c36eb7771d216f34
66c40ed0253eba46c962e22a73d3aae2
872ca8d9687a2d203d7e0ac197d0a3e3

Τα αφεψήματα (πράσινο τσάι, μαύρο τσάικόκκινο τσάιτσάι του βουνού, τίλιο, φασκόμηλο, δίκταμο, χαμομήλι, μέντα , ευκάλυπτος), όπως έχουμε ξαναπεί, είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και αντιοξειδωτικά. 

Μπορούμε, όμως, αν θέλουμε -και γιατί να μη θέλουμε- ν’ αυξήσουμε την αντιοξειδωτική τους δράση ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές: 

  • Δεν τα βράζουμε πολύ.
  • Τα πίνουμε όσο πιο πικρά μπορούμε.
  • Aν χρησιμοποιούμε ατομικά φακελάκια, τ’ αφήνουμε παραπάνω από 2 λεπτά μέσα στην κούπα.
  • Προσθέτουμε μέλι και όχι ζάχαρη.
  • Προτιμάμε να τα πίνουμε με λεμόνι αντί να τα πίνουμε με γάλα.
  • Το καλύτερο είναι να τους προσθέτουμε μία φέτα λεμονιού αντί για χυμό λεμονιού, γιατί στη φλούδα του βρίσκονται τα περισσότερα αντιοξειδωτικά.
  • Προτιμάμε να τα φτιάχνουμε με εμφιαλωμένο μαλακό νερό, νερό με λίγα μέταλλα.
  • Πάντα να τα συντηρούμε σε μέρος σκοτεινό και στεγνό, γιατί το φως και η υγρασία καταστρέφουν όχι μόνο τα αντιοξειδωτικά συστατικά τους αλλά και τη γεύση τους.

Πληροφοριακά θέλω να πω, για σας που αγαπάτε το μαύρο τσάι , ότι το earl grey (μαύρο τσάι με περγαμόντο) υπερέχει του απλού μαύρου τσαγιού, καθώς περιέχει περισσότερα αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Αυτό πιθανόν να οφείλεται στα τρίμματα από φλούδα περγαμόντου. 

 

0 Comments
Previous Post
2593753343dbad9e31708bf8b596d931
Next Post
9c07f2f62194539c19f0db8f969218ef