Λευκό τσάι… αυτό το άγνωστο!

Λευκό τσάι
Λευκό τσάι
Λευκό τσάι
Λευκό τσάι

Είναι γεγονός πως στη χώρα μας δεν ξέρουμε σχεδόν τίποτα για το λευκό τσάι, παρόλο που υπάρχει εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία του ξεκινά από την Κίνα, όπου λέγεται πως το ανακάλυψε τυχαία ο αυτοκράτορας Shen Nung.

Το συγκεκριμένο είδος αποτελεί το λιγότερο επεξεργασμένο είδος τσαγιού, με αποτέλεσμα να περιέχει τα υψηλότερα ποσοστά αντιοξειδωτικών ουσιών και τα χαμηλότερα επίπεδα καφεΐνης. 

Αυτό που το χαρακτηρίζει είναι η αυξημένη περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή, τα οποία ενισχύουν την υγεία της καρδιάς αφού μειώνουν την LDL (κακή χοληστερόλη) και αυξάνουν την HDL (καλή χοληστερόλη). Ταυτόχρονα, η κατανάλωση λευκού τσαγιού συμβάλλει στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, λόγω της αραίωσης που προκαλεί στο αίμα. Επίσης, βελτιώνει τη διάθεση καθώς περιέχει το αμινοξύ L-τεανίνη (L-theanine), που όταν εισέρχεται στον εγκέφαλο φαίνεται να προκαλεί μείωση του πνευματικού και φυσιολογικού στρες.

Παράλληλα, μελέτες έχουν δείξει ότι το λευκό τσάι μπορεί να αποτελέσει ιδανική φυσική λύση έχοντας λιποδιαλυτική δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατανάλωση λευκού τσαγιού φαίνεται να έχει και άλλες ευεργετικές επιδράσεις. Εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει αποτελεί ασπίδα πρόληψης του καρκίνου του προστάτη, του στομάχου και του λεπτού εντέρου.

0 Comments
Previous Post
choc-mint
Next Post
thehomeissue_levada08