Σοκολατάκια με Καφέ και Μέντα

choc-mint

Τα λαχταριστά τετράγωνα σοκολατάκια με γεύση καφέ που φτιάχνουμε σήμερα, περιέχουν κομμάτια τραγανής καραμέλας με γεύση μέντας . Είναι ιδανικά για να τα σερβίρουμε μαζί με τον καφέ μετά το γεύμα! 

 

16 ΤΕΜΑΧΙΑ

  • 75 γρ. / 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 75 ml / 5 κ.σ. νερό
  • 3 σταγόνες λάδι μέντας
  • 15 ml / 1 κ.σ. αλεσμένο καφέ με έντονο άρωμα
  • 75 ml / 5 κ.σ. κρέμα γάλακτος, σχεδόν βραστή
  • 225 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 10 γρ. / 1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη βάση ενός παραλληλόγραμμου ταψιού μήκους 18 εκατοστά. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τη ζάχαρη και το νερό μέσα σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το λάδι μέντας κι αφήνουμε να βράσει μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ξανθό, μελί χρώμα.
  2. Αδειάζουμε το μείγμα πάνω σ’ ένα κομμάτι λαδόκολλα και το αφήνουμε να σκληρύνει. Μετά το σπάμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάζουμε τον καφέ μέσα σ’ ένα μικρό μπολ και ρίχνουμε πάνω του την καυτή κρέμα. Αφήνουμε τα συστατικά να ενωθούν για περίπου 4 λεπτά και μετά τα σουρώνουμε με λεπτό σουρωτήρι. Λιώνουμε τη σοκολάτα και το ανάλατο βούτυρο μέσα σ’ ένα μπολ, το οποίο έχουμε τοποθετήσει σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό. Το βγάζουμε από τη φωτιά κι ανακατεύουμε, χτυπώντας τη ζεστή κρέμα καφέ. Προσθέτουμε ανακατεύοντας την καραμέλα της μέντας.
  4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και στρώνουμε την επιφάνειά του. Το αφήνουμε να σφίξει για τουλάχιστον 4 ώρες σε δροσερό μέρος ή ακόμα καλύτερα για ένα ολόκληρο βράδυ.
  5. Αδειάζουμε προσεκτικά τη σοκολάτα πάνω σε μια βάση κοπής τροφίμων κι αφαιρούμε τη λαδόκολλα. Κόβουμε τη σοκολάτα σε τετραγωνάκια με αιχμηρό μαχαίρι πριν κρυώσει εντελώς, γιατί αλλιώς θα σπάσει. Τα φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο τροφίμων μέχρι να τα καταναλώσουμε.

 

ΧΡΗΣΙΜΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Δε βάζουμε τη σοκολάτα στο ψυγείο για να πήξει γιατί μπορεί να χάσει τη γυαλιστερή όψη της, να γίνει πολύ εύθραυστη και να μας δυσκολέψει να την κόψουμε σε ομοιόμορφα τετράγωνα.

 

Καλοφάγωτα!

 

0 Comments
Previous Post
b284eeab0f1efa2bd9054a7644b271d9
Next Post
Λευκό τσάι