Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν βάζουμε γάλα στον καφέ μας

6b8d17016f0942d795c8568e82e4eae3
876c6a8d6fe6eff36eb22584f0e79600
9409c3425b6de6cf351b443a92a2064e

Όλοι θέλουμε να ευχαριστηθούμε τον καφέ μας και να τον απολαύσουμε όπως μας αρέσει. Σκέτος ή με ζάχαρη, με γάλα ή χωρίς, ο καφές δεν παύει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και αγαπητά ροφήματα σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα, έχω να πω πως οι περισσότεροι άνθρωποι συνηθίζουν να βάζουν γάλα στον καφέ τους. Λίγοι, όμως, γνωρίζουν τι συμβαίνει στο πεπτικό σύστημα και στον οργανισμό γενικότερα, από το συνδυασμό του γάλακτος με τον καφέ. 

Σύμφωνα με έρευνες, όταν το γάλα αναμιχθεί με την καφεΐνη (καφές, τσάι κ.λπ.), τότε αυξάνεται η απέκκριση ασβεστίου από τα ούρα. Δηλαδή αυξάνεται η ποσότητα ασβεστίου που αποβάλλει ο οργανισμός. Επίσης, πολύ μεγαλύτερη ποσότητα ασβεστίου συσσωρεύεται/κατακάθεται στο έντερο.

Αυτός είναι και ο λόγος που πολλοί άνθρωποι, όταν βάζουν γάλα στον καφέ τους, αισθάνονται ότι δεν μπορούν να χωνέψουν καλά και νιώθουν το στομάχι τους “βαρύ”.

Το ασβέστιο, όταν έρθει σε επαφή με την καφεΐνη, πήζει και δημιουργεί μια μάζα που προκαλεί φούσκωμα, πόνο στο στομάχι ή την κοιλιά και ακόμη συχνότερα κοιλιακές διαταραχές.

 

Πηγή: iatropedia

 

 

0 Comments
Previous Post
77fc915fd920ce4b8b9b005dd109c3ec
Next Post
Greek-tea