Ο καφές στην υπηρεσία της ομορφιάς!

23d854195e5568500a6048623a8b965e

Ο αλεσμένος καφές μπορεί να γίνει πολύτιμος σύμμαχος της εξωτερικής μας εμφάνισης αν χρησιμοποιηθεί με τους τρεις παρακάτω τρόπους:

  1. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε κατευθείαν επάνω στο πρόσωπο και στο σώμα μας για να κάνουμε φυσική απολέπιση, δίνοντας έτσι λάμψη στην τραχιά επιφάνεια του θαμπού δέρματος. Επίσης, η καφεΐνη θα ενεργοποιήσει το κουρασμένο δέρμα και τα πρησμένα μάτια, αφήνοντάς το σφιχτό και δίνοντάς του νεανική όψη. Για πιο δυνατή απολέπιση προσθέτουμε ζάχαρη στον αλεσμένο καφέ. Μπορούμε, ακόμα, ν’ αναμείξουμε και λίγο ελαιόλαδο για μια τόνωση υγρασίας.
  2. Ο καφές δεν αναζωογονεί μόνο το δέρμα, αλλά η καφεΐνη έχει δείξει πως μπορεί να βελτιώσει και την όψη της κυτταρίτιδας. Πολλά είναι τα προϊόντα στην ελληνική αγορά για τη μείωση της κυτταρίτιδας. Επειδή κάποια απ’ αυτά είναι πολύ ακριβά, μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε το δικό μας στο σπίτι. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι ν’ αναμείξουμε μισό φλιτζάνι αλεσμένου καφέ με 1/4 του φλιτζανιού αμυγδαλέλαιο. Απλά, εφαρμόζουμε το μείγμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα και κάνουμε μασάζ πάντα με κυκλικές κινήσεις. Μετά το τρίψιμο αφήνουμε την κρέμα για περίπου δέκα λεπτά, έτσι ώστε να δράσει η καφεΐνη, και μετά ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό. Τα αποτελέσματα, βέβαια, δεν είναι άμεσα, αλλά θα διαπιστώσουμε πως το δέρμα σας γίνεται πιο λείο και πιο σφιχτό!
  3. Τα μαλλιά μας, επίσης, μπορούν να ωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα της καφεΐνης, η οποία καταφέρνει ν’ αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και να βοηθήσει το ρυθμό ανάπτυξης στα θυλάκια της τρίχας. Αυτό γίνεται, όμως, κάνοντας μασάζ απευθείας επάνω στο κρανίο. Έτσι, ετοιμάζουμε ένα πραγματικά δυνατό καφέ και τον αφήνουμε να κρυώσει. Τον αδειάζουμε σ’ ένα μπουκάλι ψεκασμού για ευκολία. Ψεκάζουμε στις ρίζες ή απλά τον ρίχνουμε στα μαλλιά μας και τον αφήνουμε όσο γίνεται περισσότερο. Ξεπλένουμε τα μαλλιά μετά τη χρήση του καφέ και λουζόμαστε κανονικά.  Αν το κάνουμε αυτό τακτικά, τα μαλλιά μας θ’ αυξηθούν και θ’ αποκτήσουν περισσότερη λάμψη και απαλότητα!

 

0 Comments
Previous Post
cappuccino-cheesecake-tart-featured-image
Next Post
c9a9bf7f282405083c040099d2e36fd3