Τάρτα Καπουτσίνο

cappuccino-cheesecake-tart-featured-image

Σήμερα, ο αγαπημένος μας καφές Cappuccino μπερδεύεται γλυκά με σαντιγί, σοκoλάτα και κανέλα και μετατρέπεται σ’ ένα αισθησιακό επιδόρπιο!

6-8 ΜΕΡΙΔΕΣ  

ΥΛΙΚΑ

75 γρ. / 6 κ.σ βούτυρο λιωμένο

275 γρ. γαλέτα ή τριμμένα μπισκότα

1,5 ml / 1/4 κ.γ. κανέλα σε σκόνη

25 ml / 1 1/2 κ.σ. ζελατίνη σε σκόνη

45 ml / 3 κ.σ. κρύο νερό

2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια

115 γρ. / 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

115 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

400 ml / 1 2/3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγί

175 ml / 3/4 φλιτζ. ψημένο espresso

Ξύσμα σοκολάτας και κανέλα σε σκόνη για το στόλισμα

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1.  Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη γαλέτα-μπισκότα και την κανέλα. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση μιας φόρμας με αποσπώμενη βάση, διαμέτρου 20 εκατοστά, και το πιέζουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο όσο θα φτιάχνουμε τη γέμιση.
  2.  Ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο κρύο νερό κι αφήνουμε να μαλακώσει για 5 λεπτά. Μετά βάζουμε το μπολ σε μια κατσαρόλα που περιέχει καυτό νερό κι ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί.
  3.  Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να σφίξει το μείγμα. Βάζουμε τη σοκολάτα μαζί με τον καφέ σ’ ένα μπολ σε μπεν-μαρί κι ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν. Το προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών και μετά ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά για 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει. Ανακατεύοντας προσθέτουμε τη ζελατίνη. Αφήνουμε μέχρι ν’ αρχίσει να πήζει, ανακατεύοντας πότε-πότε.
  4.  Χτυπάμε 150 ml / 2/3 φλιτζ. από την κρέμα μέχρι να κάνει απαλές προεξοχές. Χτυπάμε τ’ ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στο μείγμα του καφέ και μετά τ’ ασπράδια των αυγών. Απλώνουμε το μείγμα στη βάση με τη φρυγανιά και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  5.  Όταν θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα, βγάζουμε την τάρτα από τη φόρμα και τη βάζουμε σε μια πιατέλα. Αν θέλουμε, χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα και τη βάζουμε από πάνω. Τέλος, πασπαλίζουμε την τάρτα με ξύσμα σοκολάτας και λίγη κανέλα.

Καλοφάγωτη!

0 Comments
Previous Post
c9ffc6240251c3ef35903bcaddcf53e1_L
Next Post
23d854195e5568500a6048623a8b965e