Τσάι με λεμόνι και μέλι για το λαιμό που πονάει

Τσάι με λεμόνι, μέλι, κανέλα και πιπέρι καγιέν

Ο λαιμός μου πονάει συχνά γιατί μιλάω αρκετά και συγχρόνως δυνατά. Έτσι, εδώ και καιρό, έχω βρει την καλύτερη θεραπεία στο τσάι με λεμόνι και μέλι. Ούτως ή άλλως αγαπώ πολύ και το λεμόνι όπως και το μέλι και γι’ αυτό είναι πολύ ευχάριστο, εκτός από χρήσιμο, να τα βάζω μέσα στο τσάι μου!

Το συγκεκριμένο ρόφημα, που είναι γεμάτο από αντιβακτηριδιακά και αντιμυκητιακά συστατικά, καταφέρνει να μαλακώσει το βήχα μου και να κάνει θαύματα στον πονεμένο μου λαιμό.

Τσάι με λεμόνι και μέλι

1/2  λεμόνι

1/8 -1/4  κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1 -2  κουταλάκι του γλυκού μέλι

Μια πρέζα πιπέρι καγιέν 

Βράζω το νερό σε μια τσαγιέρα. Το αδειάζω σ’ ένα φλιτζάνι τσαγιού. Στύβω μέσα το λεμόνι και ανακατεύω μαζί με τα άλλα υλικά. Μπορώ να προσθέσω περισσότερη κανέλα και πιπέρι εάν θέλω και δε με ενοχλεί στη γεύση και στη μυρωδιά. Καθώς πίνω, συνεχίζω ν’ ανακατεύω το τσάι μου κι αυτό γιατί το πιπέρι έχει την τάση να κάθεται στον πάτο του φλιτζανιού, κάνοντας την τελευταία γουλιά πολύ έντονη γευστικά.

Το θεραπευτικό αυτό ρόφημα είναι κατάλληλο για μεγαλύτερα παιδιά. Βέβαια, όσον αφορά στο πιπέρι είναι καλό να το βάζουμε στο ελάχιστο για τους προφανείς λόγους.

0 Comments
Previous Post
2e9a19c80a71b221efd9d943f3f03121
Next Post
bedb77777fd4ce747c76856de62cda3c