Tiramisu με καφέ (χαμηλό σε θερμίδες)

shutterstock_144311491-680x380

Σάββατο σήμερα και φτιάχνουμε αγαπημένο Tiramisu χαμηλό σε θερμίδες από τα χέρια του chef Δημήτρη Σκαρμούτσου!

ΧΡΟΝΟΣ: ΜΕΡΙΔΕΣ: 8  

Υλικά

  • 1 1/2 φλιτζάνια αρωματικού καφέ
  • 2 κ.σ. λικέρ (π.χ. Frangelico)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 φλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • 350g τυρί χαμηλό σε λιπαρά (π.χ. ανθότυρο)
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
  • 250g πακέτο σαβαγιάρ
  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο

Διαδικασία

Ρίχνουμε τον καφέ και το λικέρ σε ένα ρηχό πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σ’ ένα μικρό μπολ με μαλακές κινήσεις.

Σ’ ένα ξεχωριστό μπολ, χρησιμοποιώντας το ηλεκτρικό μίξερ, χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής, το ανθότυρο και τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να μαλακώσουν.

Ρίχνουμε απαλά τα ασπράδια των αυγών.

Βουτάμε τα μισά σαβαγιάρ, μία φορά το καθένα, μέσα στο μίγμα του καφέ. Τα τοποθετούμε σ’ ένα τετράγωνο βαθύ σκεύος.

Απλώνουμε το μισό μίγμα κρέμας πάνω στα σαβαγιάρ. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα σαβαγιάρ, απλώνοντας πάνω σ’ αυτά την υπόλοιπη κρέμα. Αφού τα καλύψουμε, τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 6 ώρες.

Για να σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την τιραμισού με το κακάο.

Καλοφάγωτη!

Πηγή: http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi/558/Tiramisu-xamilo-se-thermides

0 Comments
Previous Post
4d3eec9e11944b1c55496ab18a741366
Next Post
thehomeissue_tsai