Ο σημαντικός ρόλος του νερού στην παρασκευή του καθημερινού μας καφέ

5b811895afbf0f9c6508ab631125143c

Ένας παράγοντας πολύ σημαντικός για να παρασκευάσουμε τον καθημερινό μας καφέ είναι το νερό. Πολλοί απολαμβάνουμε τον καφέ μας σ’ ένα συγκεκριμένο μέρος κι όταν αγοράσουμε τον ίδιο αλεσμένο καφέ και τον φτιάξουμε σπίτι μας, συχνά αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει την ίδια γεύση.

Ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι, πως ένα φλιτζάνι καφέ είναι πάνω από 98% νερό και ΜΟΝΟ όταν το νερό προέρχεται από την ίδια πηγή μπορεί να αναπαραχθεί η ίδια γεύση!

Οι ειδικοί του καφέ τείνουν να συμφωνήσουν ότι το καλύτερο νερό για να φτιάξουμε καφέ είναι το ελαφρώς σκληρό. Μερικά μεταλλικά στοιχεία βελτιώνουν τη γεύση του καφέ, γι’ αυτό παλιά υπήρχε η συνήθεια να προσθέτουν μια πρέζα αλάτι για να «αναδειχθεί» η γεύση!

Έτσι, λοιπόν, καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση και η γεύση του νερού είναι τουλάχιστον το ίδιο σημαντικά στοιχεία όσο και η ποιότητα του καφέ μας!

0 Comments
Previous Post
43fd5eaa437e7a5294e3b56fa071ab11
Next Post
f941e17a48553e5618761a50ce9702fc