Ποιο είδος τσαγιού ταιριάζει με την ομάδα αίματός μας

b91c161451450ce403220952d81cfabd

Είναι γνωστό, πλέον, πως υπάρχει θεραπευτική αγωγή σωστής διατροφής για κάθε ομάδα αίματος. Γνωρίζετε όμως, φίλοι μου, ότι ακόμα και τα ζεστά ροφήματα χωρίζονται σε ομάδες ανάλογα με την ομάδα αίματος; Κι όμως ισχύει!

Επειδή, λοιπόν, κάθε ομάδα αίματος έχει διαφορετικές ανάγκες, θα πρέπει να επιλέγουμε και το αντίστοιχο τσάι ανάλογα με τον τύπο του αίματός μας.

Ομάδα αίματος 0

Οι άνθρωποι που ανήκουν σ’ αυτήν έχουν μια συνεχή επιθυμία για κατανάλωση κρέατος και αποφεύγουν τα όσπρια, το γάλα και τη γλουτένη. Αυτοί οι άνθρωποι, συνήθως, παρουσιάζουν στομαχικά προβλήματα, ενώ μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν εύκολα το στρες.

Προτάσεις για τσάι: Ginger, πράσινο τσάι, ginseng, τσάι μέντας, άγριο τριαντάφυλλο.

Ομάδα αίματος Α

Λόγω των αυξημένων επιπέδων κορτιζόλης (ορμόνη του στρες) στο αίμα τους, τα άτομα με ομάδα αίματος Α πάσχουν από άγχος. Ο καφές δεν επηρεάζει τα επίπεδα του άγχους, αλλά θα πρέπει να καταναλώνουν περισσότερα φρούτα.

Προτάσεις για τσάι: Γιασεμί (σε συνδυασμό με πράσινο τσάι), τσάι καλέντουλας (σε συνδυασμό με θυμάρι), τζίντζερ, αλόη.

Ομάδα αίματος Β

Οι άνθρωποι που είναι σε αυτή την ομάδα έχουν αργό μεταβολισμό και είναι επιρρεπείς στα αυτοάνοσα νοσήματα, στην αύξηση του σωματικού βάρους, στη χρόνια κόπωση και στον κακό ύπνο. Ωστόσο, έχουν ανθεκτικό πεπτικό σύστημα.

Προτάσεις για τσάι: Βιολογικό πράσινο ή κόκκινο τσάι χωρίς πρόσθετα, πράσινο τσάι (σε συνδυασμό με φασκόμηλο), φύλλα βατόμουρου, τσάι μέντας.

Ομάδα αίματος ΑΒ

Οι άνθρωποι με ομάδα αίματος ΑΒ έχουν ισχυρή διαίσθηση, δεν είναι επιρρεπείς στο άγχος, αλλά έχουν μειωμένη λίμπιντο.

Προτάσεις για τσάι: Μέντα, τζίντζερ, φύλλα φράουλας, χαμομήλι, άγριο τριαντάφυλλο.

0 Comments
Previous Post
1018486-healthy_soups_680
Next Post
beard-spice-cookies-istock