Ζελεδάκια με Καφέ

DSCN8310-4-1024x685

Σήμερα η συνταγή που θα φτιάξουμε είναι εύκολη και ελαφριά! Τα αστραφτερά ζελεδάκια με καφέ που θα ετοιμάσουμε σερβίρονται σαν ένα ελαφρύ και αναζωογονητικό τελείωμα ενός πλούσιου γεύματος!

4 Μερίδες 

ΥΛΙΚΑ 

  • 20 γρ. φύλλα ζελατίνας
  • 75 ml/5 κ.σ. παγωμένο νερό
  • 600 ml/2 ½ φλιτζ. πολύ ζεστό & βαρύ καφέ
  • 40 γρ./3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

Για την κρέμα 

  • 300 ml/1 1/4 φλιτζ. σαντιγί
  • 15 ml/1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για να φτιάξουμε τα ζελεδάκια, ρίχνουμε τη ζελατίνη μέσα στο παγωμένο νερό. Την αφήνουμε να λιώσει για 2-3 λεπτά και την προσθέτουμε στον καφέ με την ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί.
  2. Αφήνουμε τον καφέ να παγώσει και μετά τον χύνουμε μέσα σε τέσσερις φόρμες των 150 ml. Τις βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 3 ώρες ή μέχρι να σφίξουν.
  3. Για να φτιάξουμε την κρέμα, ανακατεύουμε ελαφρώς τη σαντιγί με τη ζάχαρη, μέχρι ν’ αρχίσουν να εμφανίζονται προεξοχές (δηλαδή να δέσουν μεταξύ τους).
  4. Για να σερβίρουμε, βυθίζουμε τα φορμάκια σ’ ένα μπολ με ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και μετά τ’ αναποδογυρίζουμε σε πιάτο σερβιρίσματος. Προσθέτουμε την κρέμα πάνω στο ζελεδάκι ή δίπλα στο πιάτο και γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο.

 

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ: Για μια πιο κρεμώδη εκδοχή αυτών των ζελέ, φτιάχνουμε τον καφέ με ζεστό γάλα και σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα!

 

Καλοφάγωτα!

 

0 Comments
Previous Post
0927c755b0928099b4cf7933a80e425c
Next Post
eb4c80d04c8f1b7bc9284937ba1c5565