Ο καφές και τα εντυπωσιακά οφέλη του στην υγεία!

0927c755b0928099b4cf7933a80e425c

Είναι αποδεδειγμένο, πλέον, πως ο καφές έχει μερικά εντυπωσιακά οφέλη στην υγεία. Αυτό κατά μεγάλη πιθανότητα είναι αποτέλεσμα των αντιοξειδωτικών που περιέχει. Μελέτες έχουν δείξει ότι αυτοί που πίνουν καφέ έχουν χαμηλότερο κίνδυνο χρόνιων ασθενειών όπως:

  • Διαβήτης τύπου 2
  • Ηπατική νόσο (συκώτι)
  • Νόσο του Πάρκινσον
  • Νόσο του Alzheimer
  • Νόσο της χοληδόχου κύστης 

Επίσης, εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει, η οποία είναι διεγερτική, μπορεί να βελτιώσει την διάθεση, τα αντανακλαστικά, την μνήμη, την εγρήγορση και ν’ αυξήσει την πνευματική μας διαύγεια. Κι όπως έχουμε ήδη πει, η καφεΐνη προστατεύει από την κατάθλιψη.

Ακόμα, ο καφές μπορεί να βοηθήσει να κάψουμε περισσότερο λίπος, αυξάνοντας το μεταβολισμό, όπως και να βελτιώσει την φυσική μας απόδοση. Κάνει πολύ καλό στο δέρμα μας, προστατεύοντάς το από κάποιες μορφές καρκίνου. Μπορεί, επίσης, να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του στόματος .

Πολύ σημαντικό είναι πως βοηθάει το αναπαραγωγικό σύστημα, μειώνοντας τον κίνδυνο του καρκίνου του προστάτη και του καρκίνου του ενδομητρίου.

Τέλος, ο καφές, εκτός από αντιοξειδωτικά, περιέχει μια πληθώρα θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Απο την άλλη, ο καφές είναι γεγονός ότι έχει μεγάλη ποσότητα καφεΐνης, η οποία  μπορεί ν’ αποτελεί πρόβλημα για άτομα με καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση, αϋπνία ή άγχος. Μάλιστα δεν είναι σαφές, εάν πίνοντας καφέ χωρίς καφεΐνη έχουμε τα ίδια οφέλη για την υγεία. Επίσης, επειδή ο καφές είναι ένα όξινο ρόφημα, μπορεί να προκαλέσει καούρα και δυσπεψία.

0 Comments
Previous Post
57d8d79d18be1f0f92fb1d1791df1d52
Next Post
DSCN8310-4-1024x685