Ζητείται τέταρτος για μπιρίμπα!

31d35f65eefea79a12f61ccf2e3442cd

–Μαράκι, κάθεσαι;

–Καθιστή είμαι! Λέγε! Τι έγινε χτες το βράδυ; Πώς ήταν; Πού πήγατε; Μετά; Τι έγινε μετά;

–Σιγά, φιλενάδα! Περίμενε! Θα στα πω και…  θα λυθούν οι απορίες σου. Πρώτα σήκω, φτιάξε μου ένα διπλό ελληνικό και… μη βάλεις ζάχαρη… να ‘ναι όπως η ζωή μου, η πικρή και άχαρη… που τραγουδάει κι ο Μάκης.

–Πάω! Εσύ, λέγε!

–Περάσαμε ένα απίστευτο βράδυ! Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα! Τι τζέντλεμαν! Και πού ΔΕΝ με πήγε! Γιατί το θέμα είναι πως ΠΟΥΘΕΝΑ δεν με πήγε! (…) Ο καφές; Πού είναι ο καφές; Απ’ τη Βραζιλία με τα πόδια έρχεται;

–Τώρα! Τώρα! Στον φέρνω! Φτιάχνω κι ένα δικό μου εσπρεσάκι κι έρχομαι! Για λέγε! Ακούω εγώ! Ακούω!

–Άκου, λοιπόν! Καταρχάς είχαμε πει να έρθει να με πάρει απ’ το σπίτι στις 10:00 κι εκείνος ήρθε στις 10:30. Είπε πως είχε κίνηση κι εγώ χαμογέλασα σαν χαζή και του είπα «δεν πειράζει, ούτως ή άλλως κι εγώ ετοιμαζόμουν». ΕΓΩ… ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΟΥΝ;; Που από τη χαρά μου, που μετά από 6 μήνες θα έβγαινα ραντεβού, κόντεψα το προηγούμενο βράδυ να κοιμηθώ με τις γόβες! Έτσι, για να μην καθυστερήσω στην προετοιμασία του ραντεβού!

–Έλα, μωρέ! Άργησε λίγο ο άνθρωπος! Συμβαίνουν αυτά!

–Αυτά συμβαίνουν, αλλά όχι και τα άλλα που θ’ ακούσεις, Μαράκι!

–Λέγε! Πού πήγατε; Σε εστιατόριο καλό; Τι φάγατε;

–Αααα! Πήγαμε πολύ μακριά! Στο περίπτερο της πλατείας για τσιγάρα! Φάγαμε 2 σοκολάτες αμυγδάλου για αρχή, νόμιζα… και μετά τον πήρε η μανούλα του τηλέφωνο!

–Φιλενάδα, αυτό το τελευταίο με ξεπερνά! Και τι ήθελε να του πει; Να βάλει ζακέτα να μην κρυώσει;

–Τι λες, παιδί μου; Τι λες; Πού ζεις; Αυτά… last year! Ήθελε να της αγοράσει κόκκινο κρασί, φιστικάκια Αιγίνης και να της φέρει μια τράπουλα απ’ το σπίτι του! Είχαν έρθει ξαφνικά οι φίλες της και δεν είχαν κάτι να πιούνε και δεύτερη τράπουλα να παίξουνε! Καταλήξαμε να… παίζει εκείνος μπιρίμπα με τη μανούλα, μια θεία του, και τη δασκάλα του απ’ το δημοτικό! Κι εγώ να παρηγορώ τη ζωντοχήρα κουμπάρα της μανούλας του, που τσάκωσε στα πράσα τον άντρα της με την καθαρίστρια! Και τώρα που τον χώρισε έχασε και άντρα και καθαρίστρια!

–Τι λες τώρα, φιλενάδα; Και γιατί δεν έπιναν ένα τσάι, μια βαλεριάνα για τα νεύρα, γιαγιάδες πράμα και να δούνε λίγο τη Νικολούλη; Εμένα η μαμά μου αν δεν δει Νικολούλη, δεν της πάει καλά η εβδομάδα! Δεν ξέρει ποιον εξαφανισμένο να ψάξει!

–Αύριο, η μαμά σου, θα ξέρει! ΕΜΕΝΑ! Θα χαθώ! Θα φυγώ πολύ μακριά να μη με ξαναβρεί ούτε εκείνος ούτε η μανούλα του! Κατάλαβες, φιλενάδα; Κατάλαβες;

0 Comments
Previous Post
80d3030754f15d32db60a4e5ca3b8af0
Next Post
57d8d79d18be1f0f92fb1d1791df1d52