Πώς προστατεύει ο καφές από την κατάθλιψη

6b6f6ddfc6a8756c356f1cb3fb665895

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη έχει αποδειχθεί πως η  κατανάλωση δύο έως τεσσάρων φλιτζανιών καφέ την ημέρα μπορεί να προστατεύσει από τη βαριά κατάθλιψη και να μειώσει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες αυτοκτονίας. Και για όλα αυτά αιτία είναι η καφεΐνη! Όπως έχουμε ξαναπεί η καφεΐνη, αυτό το φυσικό συστατικό του καφέ, μας δίνει ενέργεια και βελτιώνει τη διάθεσή μας, καθώς είναι μια πολύ ισχυρή ψυχοδιεγερτική ουσία.

Η καφεΐνη αυξάνει τον ενεργειακό μεταβολισμό του εγκεφάλου και ανεβάζει τα ποσοστά σημαντικών ουσιών στο κεντρικό νευρικό σύστημα. Οι ουσίες αυτές είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη, οι οποίες λειτουργούν ως φορείς σημάτων και λέγονται νευροδιαβιβαστές. Μετά την κατανάλωση καφέ εκκρίνεται ντοπαμίνη στον οργανισμό. Η ντοπαμίνη σχετίζεται με την κινητοποίηση και την εγρήγορση και παίζει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση των συναισθημάτων και της διάθεσής μας. Επίσης και η σερετονίνη βοηθά στο να έχουμε καλή διάθεση.

Παρόλα αυτά, καλό θα είναι να προσέχουμε την ποσότητα του καφέ και κατά συνέπεια της καφεΐνης που καταναλώνουμε καθημερινά. Περισσότερα από 4 καφεδάκια την ημέρα μπορεί να φέρουν τ’ αντίθετα αποτελέσματα, όπως ανησυχία, νευρικότητα και άγχος. Με μέτρο, λοιπόν, ο καθημερινός καφές μας για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα!

 

 

0 Comments
Previous Post
caramel-oranges-in-hot-coffee-syrup-13663-1
Next Post
362667eb37e920b6473e0b1819118d58