Πορτοκάλια Σε Καυτό Σιρόπι Καφέ

caramel-oranges-in-hot-coffee-syrup-13663-1

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από τις αγαπημένες μου γιατί περιλαμβάνει, εκτός από καφέ, τ’ αγαπημένα μου χειμωνιάτικα φρούτα, τα πορτοκάλια! Μπορεί να γίνει, όμως, και με άλλα εσπεριδοειδή, όπως τα κόκκινα γκρέϊπφρουτ ή τις γλυκιές, αρωματικές κλιμεντίνες.

Τη συνταγή την έμαθα από τη μαμά μου που τη φτιάχνει εδώ και αρκετά χρόνια και με μεγάλη χαρά τη μοιράζομαι μαζί σας.

ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ

ΥΛΙΚΑ 

6 μέτρια πορτοκάλια

1 φλιτζ. ζάχαρη (200 γρ.)

1/4 φλιτζ. κρύο νερό (50 ml)

1/2 φλιτζ. βραστό νερό (100 ml)

1/2 φλιτζ. δυνατό, ψημένο, στιγμιαίο καφέ (100 ml)

1/2 φλιτζ. φιστίκια χονδροκομμένα (50 γρ.) (προαιρετικά)

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

  1. Ξεφλουδίζουμε προσεκτικά ένα πορτοκάλι. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες το φλούδι και τις φυλάμε. Ξεφλουδίζουμε και τα υπόλοιπα πορτοκάλια. Κόβουμε κάθε πορτοκάλι οριζοντίως σε φέτες και μετά ενώνουμε τα κομμάτια τους καρφώνοντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους.
  2. Βάζουμε τη ζάχαρη και το κρύο νερό σ΄ένα κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Μετά το φέρνουμε σε σημείο βρασμού και συνεχίζουμε μέχρι το σιρόπι να γίνει χρυσαφί.
  3. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσεκτικά αδειάζουμε το βραστό νερό μέσα στο κατσαρολάκι. Ζεσταίνουμε πάλι, μέχρι το σιρόπι να διαλυθεί στο νερό. Προσθέτουμε ανακατεύοντας και τον καφέ.
  4. Προσθέτουμε τα πορτοκάλια και τις λωρίδες από το φλούδι στο σιρόπι του καφέ. Σιγοβράζουμε για 15-20 λεπτά. Κατά τη διάρκεια που βράζουμε τα πορτοκάλια, τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά μια φορά. Εάν θέλουμε, γαρνίρουμε με τα φιστίκια και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Χρησιμοποιούμε ένα κατσαρολάκι που να χωράει ακριβώς μια στρώση πορτοκάλια.

 

Καλοφάγωτα!

 

0 Comments
Previous Post
upl56965ee1e492d
Next Post
6b6f6ddfc6a8756c356f1cb3fb665895