Στο πάρτι, αδελφές μου… στο πάρτι…

b7b77c7429b821270a7ea93a2b4d0ae1

Σέρνομαι από καναπέ σε καναπέ κι από κρεβάτι σε κρεβάτι. Το χθεσινοβραδινό πάρτι δεν έχει προηγούμενο! Κομμάτια είμαι… και φαίνομαι! Οι ψεύτικες βλεφαρίδες πεταμένες στο πάτωμα… Θεέ μου, τις έχω πατήσει κιόλας! Οι τρέσες… λάφυρα στα δόντια του σκύλου μου! Τζάμπα λεφτά… Το φουστάνι… εκείνο το little black dress που φόραγα… ναι, εκείνο! Πού είναι αλήθεια; Πού βρίσκεται;

Την τύχη μου μέσα! Εάν δεν είχα καλέσει ταξί να με φέρει σπίτι -γιατί αυτό το θυμάμαι… το πλήρωσα κι ένα σκασμό λεφτά- θα πίστευα πως γύρισα γυμνή, όπως με γέννησε η μανούλα μου! Μα όχι, όχι! Ήρθα σπίτι ντυμένη… αλλά πώς ντυμένη; Και το μικρό μου μαύρο φόρεμα πού είναι τότε; Και τι είναι αυτά γύρω από την πολυθρόνα, πεταμένα στο πάτωμα; Πάνω στην πολυθρόνα δεν έχω καταφέρει ν’ αφήσω τίποτα, μα τίποτα… Όλα στο πάτωμα… Οι γόβες, το τσαντάκι μου, το βραχιόλι, τα  δακτυλίδια μου, το… κατακρεουργημένο καλσόν, που με τόσες τρύπες πάνω του, το πόδι περνάει πια από μέσα και το καλσόν γίνεται αυτόματα βρακί! Όλα εδώ είναι αν και διασκορπισμένα στη γύρω περιοχή. Το φουστάνι μου, όμως, το μικρό μου μαύρο φουστάνι, το αγαπημένο μου, πού είναι, ρε παιδιά; Θα φτιάξω ένα διπλό ελληνικό, πικρό και δυνατό για να καθαρίσει το μυαλό μου!

( 10 λεπτά αργότερα χτυπάει το κουδούνι. Ανοίγω με τον ελληνικό στο χέρι. Είναι η κολλητή μου, η Μάνια, κρατώντας μια τσάντα.)

–Μάνια, άσε κάτω ό,τι κρατάς κι έλα να ψάξουμε για το μαύρο μου φορεματάκι!

— Μην αγχώνεσαι! Εδώ είναι, μέσα στην τσάντα! Αν και φαντάζομαι, δε θυμάσαι και πολλά απ’ όσα έγιναν χθες το βράδυ στο πάρτι.

–Σαν τι έγινε; Και τέλος πάντων πώς έχεις εσύ το φόρεμά μου;

–Απλά… το έχασες… στο strip poker! To έβγαλες με άνεση και χάρη, το ακούμπησες επάνω στην πράσινη τσόχα και τυλίχτηκες στο κόκκινο παλτό σου! Να αυτό εκεί στο πάτωμα, πίσω από τον καναπέ!

— Όλα αυτά εγώ τα έκανα; Και μπήκα μετά στο ταξί ντυμένη σαν επιδειξίας; Δεν είναι δυνατόν!

— Κι όμως είναι! Φτιάξε μου τώρα ένα καφέ με μπόλικη ζάχαρη, φέρε και το δικό σου καφεδάκι και κάθισε να τα πούμε! Και να είσαι σίγουρη πως στο τέλος θα κάνουμε πολλά γέλια!

–Για γέλια και για κλάματα η κατάστασή μου, φιλενάδα! Ευτυχώς που δε γύρισα ξεβράκωτη… Ευτυχώς!

 

0 Comments
Previous Post
IMG_20140913_152749
Next Post
guadeloupe-landscape-1800_1176x420_acf_cropped