Πιες πράσινο τσάι και… θα με θυμηθείς!

c661de79d6f518f2c06c107a9dc7bc86

Όλοι γνωρίζουμε πόσο καλό κάνει το τσάι στην υγεία μας και πως οι ευεργετικές του ιδιότητες έχουν αποδειχθεί μέσα από χιλιάδες έρευνες όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι τεκμηριωμένο πλέον πως το τσάι μπορεί να καταπολεμήσει πολλές παθογένειες και ειδικότερα το πράσινο τσάι που οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες είναι ξεχωριστές!

Αν ακόμα, φίλοι μου, δεν έχετε πεισθεί για την ωφελιμότητα του πράσινου τσαγιού, είμαι σίγουρη πως διαβάζοντας τα παρακάτω θα πεισθεί κι ο πιο… άπιστος Θωμάς.

  1. Το πράσινο τσάι κάνει πολύ καλό στην καρδιά προστατεύοντας από παθήσεις όπως η αθηροσκλήρωση.
  2. Βοηθάει στην καλυτέρευση της μνήμης και γενικότερα στην εγκεφαλική λειτουργία. Έτσι αξιοποιούνται στο μέγιστο οι πνευματικές μας ικανότητες.
  3. Δρα κατά της γήρανσης των κυττάρων, καθώς τα μόρια του ροφήματος μπορούν να παγιδεύουν τις ελεύθερες ρίζες μειώνοντας το οξειδωτικό άγχος που γερνάει πρόωρα την επιδερμίδα.
  4. Βοηθά στον έλεγχο του βάρους ενεργοποιώντας το μεταβολισμό μας.
  5. Επιδρά στη μείωση του άγχους και προστατεύει το νευρικό μας σύστημα.
  6. Καταπολεμά την κούραση και την υπνηλία.
  7. Προστατεύει τα δόντια μας από τερηδόνα, πλάκα και ουλίτιδα.
  8. Το πράσινο τσάι με την αντιφλεγμονώδη δράση του γίνεται ασπίδα προστασίας κατά του καρκίνου, όπως αυτού του οισοφάγου, των πνευμόνων και της μήτρας.

Είναι πλέον ολοφάνερο πως, από εδώ και πέρα, κανείς από εμάς δε θα περιορίζεται σε ένα φλιτζάνι τσάι την ημέρα. Το πράσινο τσάι θα γίνει… φίλος καρδιάς και σύμμαχος υγείας!

 

0 Comments
Previous Post
6b4db5c13dbd45ed4e5db27312aa1916
Next Post
IMG_20140913_152749