Κέικ Σοκολάτας με Σιρόπι Καφέ

6b4db5c13dbd45ed4e5db27312aa1916

Σήμερα το Κέικ Σοκολάτας με Σιρόπι Καφέ το φτιάχνει ο μετρ του είδους Στέλιος Παρλιάρος!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:

– 250 γρ. κουβερτούρα ΙΟΝ
– 115 γρ. βούτυρο LURPAK
– 4 αυγά ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
– 2 κρόκοι αυγών ΧΡΥΣΑ ΑΥΓΑ
– 115 γρ. ζάχαρη
– 50 γρ. αλεύρι
– 1 κουτ. γλυκού κανέλα
– 200 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΚΑΦΕ:
– 450 γρ. δυνατός καφές φίλτρου
– 180 γρ. ζάχαρη
– 50 γρ. λικέρ με γεύση καφέ
– 2 ξυλάκια κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ:
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν-μαρί ή στο φούρνο μικροκυμμάτων. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά και τον κρόκο με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν. Ενσωματώνουμε στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αμύγδαλο και την κανέλα ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τον καφέ, την ζάχαρη, την κανέλα και το λικέρ για 2 λεπτά. Kρατάμε το ¼ από το σιρόπι και σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο, όταν είναι και τα δύο ζεστά. Όταν πρόκειται να σερβίρουμε, προσθέτουμε σε κάθε μερίδα 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι.

Καλοφάγωτο!

 

Πηγή: http://www.glykes-alchimies.gr/?p=4222

0 Comments
Previous Post
7f6d2a432d3d4f5bdafe6bfd17f2fbcb
Next Post
c661de79d6f518f2c06c107a9dc7bc86