Σύμμαχοι υγείας οι κατεχίνες

bad917de7c74a2482bc8eda7f9e097dc

Οι άνθρωποι πίνουμε τσάι χιλιάδες χρόνια τώρα. Δεν είναι μόνο η απόλαυση που μας προσφέρει ως ρόφημα αλλά και το γεγονός πως έχει άριστες συνέπειες στην υγεία μας!

Πολλές έρευνες προτείνουν να πίνουμε τσάι και ειδικά πράσινο τσάι, το οποίο μπορεί να καταπολεμήσει ασθένειες αλλά και να επιμηκύνει τη ζωή μας. Το πράσινο τσάι λόγω της διαδικασίας παραγωγής του έχει υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά που μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη του καρκίνου, της οστεοπόρωσης αλλά και των καρδιαγγειακών παθήσεων, καθώς βοηθούν στη μείωση εμφάνισης πολλών παραγόντων που τις προκαλούν, όπως η χοληστερίνη, ο σακχαρώδης διαβήτης και η υπέρταση. Επίσης, έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, αντιμικροβιακές και αντιαλλεργικές ιδιότητες και βοηθούν στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού όπως και στην εγκεφαλική λειτουργία.

Παρόλο που οι αντιοξειδωτικές ουσίες βρίσκονται σε αφθονία σε φρούτα, λαχανικά, σπόρους, ακόμα στο κακάο και στον καφέ, το πράσινο τσάι είναι ιδιαίτερα πλούσιο σ’ ένα συγκεκριμένο είδος αντιοξειδωτικών που ονομάζονται κατεχίνες και ανήκουν στη μεγάλη ομάδα των φλαβονοειδών. Οι κατεχίνες συναντώνται στα φύλλα του τσαγιού και η ισχυρή τους δράση τις κάνει να ξεχωρίζουν!

Είναι σημαντικό να ξέρουμε πόση ώρα πρέπει ν’ αφήνουμε τα φύλλα του τσαγιού μέσα στο ζεστό νερό. Η ποσότητα κατεχινών σε ένα φλιτζάνι τσάι μετά από 5 λεπτά είναι υπερδιπλάσια σε σύγκριση με ένα φλιτζάνι τσαγιού στο οποίο βουτήξαμε τα φύλλα για ένα λεπτό!

0 Comments
Previous Post
21e313e4e9e49be332627dbb7eed2437
Next Post
recipe_main_akis-petretzikis-troufes-sokolatas-galaktos-kai-espresso