Brownies με Λευκή Σοκολάτα και Καφέ

brownies

Σήμερα φτιάχνουμε 12 τεμάχια Brownies! Από τώρα χαίρομαι!

ΥΛΙΚΑ

1 και 1/2 κ.σ. αλεσμένο καφέ

3 κ.σ. σχεδόν βραστό νερό

300 γρ. σοκολάτα υγείας σε κομμάτια

1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο

1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

3 αυγά

75 γρ. ή 2/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο

225 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Λαδώνετε τη βάση ενός ταψιού 18×28 εκατ. και τη σκεπάζετε με λαδόκολλα. Βάζετε τον καφέ σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω το νερό. Αφήνετε τα συστατικά να ενωθούν για 4 λεπτά και μετά σουρώνετε.
  2. Βάζετε την απλή σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με καυτό νερό (μπεν-μαρί), ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να λιώσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
  3. Ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα αδειάζετε στο μείγμα σοκολάτας, βουτύρου, καφέ κι ανακατεύετε καλά. Από πάνω προσθέτετε το αλεύρι κοσκινίζοντας.
  4.  Προσθέτετε στο τέλος τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας. Ανακατεύετε κι αδειάζετε το μείγμα στο ταψί.
  5. Ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να γίνει η επιφάνειά του λίγο τραγανή. Αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί. Όταν κρυώσει τελείως, το κόβετε σε τετράγωνα και το βγάζετε από το ταψί.

ΤIP: Τα Brownies συνήθως έχουν πολύ μαλακή υφή και γι’ αυτό δεν πρέπει να ψήνονται πολύ. Όταν είναι έτοιμα, το εσωτερικό τους πρέπει να έχει παραμείνει μαλακό και καθώς κρυώνει, σφίγγει.

 

Καλοφάγωτα!

 

 

 

 

0 Comments
Previous Post
a6511ab9debceefed2aee298dd36b745
Next Post
xristougenna-anastatonoun-to-skylo