Σήμερα φτιάχνουμε 12 τεμάχια Brownies! Από τώρα χαίρομαι!
ΥΛΙΚΑ
1 και 1/2 κ.σ. αλεσμένο καφέ
3 κ.σ. σχεδόν βραστό νερό
300 γρ. σοκολάτα υγείας σε κομμάτια
1 φλιτζ. βούτυρο φρέσκο
1 φλιτζ. ζάχαρη άχνη
3 αυγά
75 γρ. ή 2/3 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
225 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη σε μικρά κομματάκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190°C. Λαδώνετε τη βάση ενός ταψιού 18×28 εκατ. και τη σκεπάζετε με λαδόκολλα. Βάζετε τον καφέ σε ένα μπολ και ρίχνετε από πάνω το νερό. Αφήνετε τα συστατικά να ενωθούν για 4 λεπτά και μετά σουρώνετε.
- Βάζετε την απλή σοκολάτα και το βούτυρο σε ένα μπολ και το τοποθετείτε σε κατσαρόλα με καυτό νερό (μπεν-μαρί), ανακατεύοντας πότε-πότε μέχρι να λιώσει. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει για πέντε λεπτά.
- Ανακατεύετε τη ζάχαρη και τα αυγά. Τα αδειάζετε στο μείγμα σοκολάτας, βουτύρου, καφέ κι ανακατεύετε καλά. Από πάνω προσθέτετε το αλεύρι κοσκινίζοντας.
- Προσθέτετε στο τέλος τα κομμάτια της λευκής σοκολάτας. Ανακατεύετε κι αδειάζετε το μείγμα στο ταψί.
- Ψήνετε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι να σφίξει και να γίνει η επιφάνειά του λίγο τραγανή. Αφήνετε να κρυώσει μέσα στο ταψί. Όταν κρυώσει τελείως, το κόβετε σε τετράγωνα και το βγάζετε από το ταψί.
ΤIP: Τα Brownies συνήθως έχουν πολύ μαλακή υφή και γι’ αυτό δεν πρέπει να ψήνονται πολύ. Όταν είναι έτοιμα, το εσωτερικό τους πρέπει να έχει παραμείνει μαλακό και καθώς κρυώνει, σφίγγει.
Καλοφάγωτα!